Η Μέριλ Στριπ είναι η πιο φάλτσα σοπράνο

florence
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Η υψίφωνος που έδωσε ένα διαφορετικό χρώμα στην όπερα της Νέας Υόρκης τις δεκαετίες του ’30 και του ’40 ζωντανεύει στην μεγάλη οθόνη.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο σινεμά αληθινές ιστορίες ανθρώπων που αν δεν άλλαξαν την ιστορία, σίγουρα πέτυχαν κάτι σπουδαίο στο τομέα τους και η ιστορία τους αξίζει να είναι γνωστή. Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις ατόμων που δεν έμειναν ακριβώς στην ιστορία ως κορυφαίοι στο είδος τους, αλλά και πάλι αυτό δεν τους εμπόδισε καθόλου στο να χτιστεί ο μύθος τους και να γίνουν παραδείγματα επιμονής και πίστης σε ένα αντικείμενο που αγαπάς πάρα πολύ.

Σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων ανήκει λοιπόν και η Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς, μια υψίφωνος που έδωσε ένα διαφορετικό χρώμα στην όπερα της Νέας Υόρκης τις δεκαετίες του ’30 και του ’40, πολύ απλά επειδή πίστευε πως μπορούσε να γίνει η μεγαλύτερη τραγουδίστρια του κόσμου, ενώ στην πραγματικότητα ήταν φάλτσα. Κάπως έτσι σκόρπισε γέλιο και πέρασε στη σφαίρα του καλτ και ο Στίβεν Φρίαρς («Η βασίλισσα», «Philomena») έρχεται και φέρνει αυτή την ξεχωριστή αλλά και συγκινητική περίπτωση στη μεγάλη οθόνη.

Την Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς υποδύεται η Μέριλ Στριπ και τον σύζυγό της, ο οποίος διατηρούσε την ψευδαίσθησή της ερμηνεύει ο Χιου Γκραντ. Σίγουρα αυτό το καστ αρκεί για να προσελκύσει κόσμο, αλλά ας δώσουμε την απαραίτητη έμφαση και στην απίθανη αυτή ιστορία. Η ταινία θα είναι διαθέσιμη στις αίθουσες από αυτή την Πέμπτη, 16 Ιουνίου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΣ / [email protected]