Ημέρες Κινηματογράφου στην Αντίπαρο

antiparos1
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Tο φεστιβάλ Αntiparos Cinema Days επιστρέφει για 3η χρονιά ένα σινεφίλ τετραήμερο γεμάτο προβολών, κινηματογραφικών εργαστηρίων και τη δυνατότητα για ένα γύρισμα δίπλα σε καταξιωμένους σκηνοθέτες.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου να μιλούν για τα μυστικά της δουλειάς τους, ενώ μέσα από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια θα έρθουν σε επαφή με το δια ταύτα της δημιουργίας μιας ταινίας. Επιπλέον, θα παρακολουθήσουν πρόσφατες ελληνικές ταινίες μεγάλου και μικρού μήκου, θα συζητήσουν τις τάσεις και εξελίξεις στον σύγχρονο κινηματογράφο, θα μάθουν τους βασικούς άξονες της κινηματογραφικής γλώσσας και θα εξοικειωθούν με τα ψηφιακά μέσα.

Οι Ημέρες Κινηματογράφου Αντιπάρου έχουν ήδη καταφέρει πολλά. Οι διδάσκοντες του προηγούμενου καλοκαιριού διέπρεψαν με τα ντοκιμαντέρ τους στα διεθνή φεστιβάλ: ο Απόστολος Καρακάσης συμμετείχε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ (IDFA), το σπουδαιότερο στο είδος του, με το ντοκιμαντέρ του «Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία» (και το οποίο θα προβληθεί φέτος στην Αντίπαρο) ενώ ο Θάνος Αναστόπουλος παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ του «Η Τελευταία Παραλία» στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών τον περασμένο Μάιο.

Για την παρακολούθηση των σεμιναρίων δεν απαιτούνται ιδιαίτερες κινηματογραφικές γνώσεις, αλλά διάθεση για μάθηση και ομαδικό πνεύμα.

Οι φετινοί συμμετέχοντες
Ο Παναγιώτης Φαφούτης («Joanna»,«Παράδεισος») και η Αρασέλη Λαιμού (σκηνοθέτις, σεναριογράφος και μοντέζ με έδρα σε Αθήνα και Λος Αντζελες) που βρίσκεται στο στάδιο συγγραφής του σεναρίου της 1ης μεγάλου μήκους ταινίας με τίτλο «Αγία Εϊμυ».

Info

  • Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αρχές Ιουλίου.
  • Για την παρακολούθηση των σεμιναρίων δεν απαιτούνται ιδιαίτερες κινηματογραφικές γνώσεις, αλλά διάθεση για μάθηση και ομαδικό πνεύμα.
  • Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη μέχρι τις 10 Ιουλίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για να δηλώσετε συμμετοχή απευθυνθείτε στο [email protected] ή στο τηλέφωνο 6947 639724 ή στην αίθουσα τέχνης αντί στην Αντίπαρο.
  • Η συμμετοχή στα εργαστήρια και η παρακολούθηση των προβολών είναι δωρεάν.
  • Η διοργάνωση ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Αντιπάρου μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αντιπάρου, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου καθώς και με τη συνεργασία της αίθουσας τέχνης Αντί και του κινηματογράφου Cine Oliaros.