Masterclasses από βραβευμένους κινηματογραφιστές στη Νίσυρο

nisuros1

Διαλέξεις, masterclass, case studies και κατ’ ιδίαν συναντήσεις δημιουργών με κορυφαία ονόματα του κινηματογράφου. 

ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (MIK) μετά από 19 χρόνια επιτυχημένης πορείας, διοργανώνει και φέτος το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίων & κινηματογραφικών σχεδίων, MFI Script 2 Film Workshops.

Έχοντας λάβει αιτήσεις από 88 projects και 142 σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς επέλεξε από 29 χώρες 50 κινηματογραφιστές με 25 σενάρια ταινιών μεγάλου μήκους από όλο τον κόσμο. Συνεχίζεται λοιπόν και φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο επιτυχημένος θεσμός των masterclasses. Στους βραβευμένους κινηματογραφιστές (Γέρζι Σκολιμόφσκι, Κριστιάν Μουντζίου, Πέννυ Παναγιωτοπούλου) έρχονται να προστεθούν άκρως εξειδικευμένοι επαγγελματίες και ειδήμονες από το χώρο της παραγωγής. Η Martina Bleis (Co-productions Consultant / Berlinale Co-production Market) και ο Nicolò Gallio (PhD in Film Studies, Marketing & Audiences) προσφέρουν φέτος για πρώτη φορά στη Νίσυρο την πολύτιμη εμπειρία τους. Μέσα από διαλέξεις, masterclass, case studies και κατ’ ιδίαν συναντήσεις θα εξοπλίσουν τους συμμετέχοντες με τα εργαλεία εκείνα, που θα τους βοηθήσουν να υλοποιήσουν τις ταινίες τους.

Ο πρώτος κύκλος εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί στη Νίσυρο και θα ακολουθήσουν συναντήσεις στην Σάμο τον Οκτώβριο. 

Τα δύο masterclasses, «Διεθνείς συμπαραγωγές & αγορές φεστιβάλ» από τη Martina Bleis και «Συνδέοντας τις Ιστορίες: Από τα σενάρια στους Θεατές (2 μελέτες περίπτωσης)» από τον Nicolò Gallio θα πραγματοποιηθούν στο Μανδράκι της Νισύρου στις 30/6 & 1/7, αντιστοίχως στις 19:00, ως αφετηρία για συζήτηση και περαιτέρω εμβάθυνση στα καίρια ζητήματα της συγγραφής, ανάπτυξης και προετοιμασίας της παραγωγής.

Θέλοντας, να ενισχύσει το ρόλο του στην εγχώρια κινηματογραφική πραγματικότητα, το ΜΙΚ διευρύνει συνεχώς τις συνεργασίες του. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιεί νέα στρατηγική συμμαχία \με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Καρπός αυτής της συνεργασίας θα είναι – ανάμεσα σε άλλα – η δημιουργία μιας σειράς μίνι συνεντεύξεων από τους συμμετέχοντες κινηματογραφιστές που θα γυριστούν στη Νίσυρο και θα αναρτηθούν στη σελίδα του visitgreece.gr. 

Το MFI Script 2 Film Workshops 2016 περιλαμβάνει: τον πρώτο κύκλο εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθεί στη Νίσυρο (22/6-4/7), μια περίοδο διαδικτυακών συναντήσεων το Σεπτέμβριο, ένα δεύτερο κύκλο στο Πυθαγόρειο Σάμου (9-16/10) και μια τελευταία περίοδο διαδικτυακών συναντήσεων το Δεκέμβριο.