Η Scarlett Johansson στο...ντους του «Ψυχώ»

i-scarlett-Johansson-stontous-tou-psuxo

ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Έχουν περάσει 52 χρόνια από την κινηματογραφικά, επική σκηνή του χαρακτήρα της Marion Crane στο ντους του «Ψυχώ» και έφτασε πλέον η ώρα και για την Scarlett Johansson να…νιώσει τον ίδιο τρόμο.

Η, ακόμα και σήμερα, σοκαριστική σκηνή του ντους αναβιώνει στη νέα εκδοχή του Ψυχώ, που στην ουσία είναι το making of της ταινίας, όπου θα εξιστορείται η τεράστια και αδιάκοπη προσπάθεια του σκηνοθέτη Alfred Hitchcock, να γυρίσει τελικά το Ψυχώ.

Με άλλα λόγια η ταινία είναι όλα όσα έγιναν πίσω από τις κάμερες του κλασικού πλέον θρίλερ.

Η πάλαι ποτέ μούσα του Woody Allen, Scarlett Johansson θα υποδυθεί την ηθοποιό Janet Leigh, δηλαδή την κινηματογραφική Marion Crane, συνοδεύοντας στη μεγάλη οθόνη τον Antony Hopkins, ο οποίος θα υποδυθεί τον Alfred Hitchcock και την Helen Mirren, η οποία έχει ήδη «κλείσει» για το ρόλο της συζύγου του μεγάλου σκηνοθέτη, Alma Reville.

Σύμφωνα με το Variety και το Hollywood Reporter, κατά πάσα πιθανότητα το καστ θα συμπληρώσει ο Βρετανός ηθοποιός James D'Arcy, ο οποίος θα υποδυθεί τον Antony Perkins, που στο Ψυχώ ήταν ο πρωταγωνιστής Norman Bates.

Τη σκηνοθετική... καρέκλα έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος και κινηματογραφιστής Sacha Gervasi, που το 2008 είχε σκηνοθετήσει ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία της Avril Lavigne με τίτλο «Anvil! The Story of Anvil».

Η ταινία «Making of Psycho» βασίζεται στο βιβλίο του Stephen Rebello, και ακολουθεί την πορεία του Hitchcock και πως αποφάσισε στην κορύφωση της καριέρας του να «γυρίσει» μία ταινία τρόμου.

Αρχικά οι παραγωγοί δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επιλογή αυτή του Hitchcock, αλλά ο ίδιος ήταν ανένδοτος. Έτσι λοιπόν μάζεψε τα χρήματα μόνος του και με δική του ανεξάρτητη παραγωγή κινηματογράφησε το «Ψυχώ» με κόστος, το οποίο έφτασε μόλις τις 800 χιλ. δολάρια.

Περιττό, να αναφέρουμε ότι όπως απέδειξε η ιστορία, ο άγγλος σκηνοθέτης είχε τελικά δίκιο.