Με χολιγουντιανό αέρα θα «ανοίξουν» οι Κάννες

me-xoligountiano-aera-tha-anoiksoun-oi-kannes

ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Η ταινία του Wes Anderson, «Moonrise Kingdom», με τους Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray και Tilda Swinton, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, θα σημάνει την έναρξη του φετινού 65ου Φεστιβάλ των Καννών στις 16 Μαΐου.

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά αμερικανική κομεντί, που ανοίγει το Φεστιβάλ μετά το περυσινό «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» του Γούντι Άλεν, το οποίο μάλιστα κέρδισε και το βραβείο πρωτότυπου σεναρίου στα φετινά Όσκαρ.

Το «Moonrise Kingdom» είναι η πρώτη ταινία του Anderson μετά την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Roal Dahl «Ο απίθανος κύριος Φοξ», το οποίο είχε προταθεί για δύο χρυσά αγαλματίδια στην κατηγορία των κινουμένων σχεδίων και της μουσικής το 2010.

Η ιστορία της νέας ταινίας τοποθετεί τους πρωταγωνιστές της στην Αγγλία του 1960 και ακολουθεί ένα νεαρό ζευγάρι ερωτευμένων φυγάδων, που προκαλούν μία τεράστια αναστάτωση σε όλους όσοι προσπαθούν να τους εντοπίσουν.

Ο σκηνοθέτης Wes Anderson, συμμετείχε και στη συγγραφή του σεναρίου, όπου συνεργάστηκε με τον Roman Coppola, γιο του γνωστού σκηνοθέτη Francis Ford Coppola.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ με δηλώσεις τους ανέφεραν πως η επιλογή του συγκεκριμένου φιλμ οφείλεται κυρίως στην έκπληξη που προκαλεί η ταραγμένη και ιδιαίτερη ιστορία των παιδιών αλλά και των ενηλίκων σε μία νεφελώδη εποχή, το καλοκαίρι του 1965.

Ο γενικός εκπρόσωπος, μάλιστα του φεστιβάλ των Καννών, Thierry Fremaux, τόνισε ότι «Ο Wes Anderson είναι μία αναπτυσσόμενη δύναμη του Αμερικανικού κινηματογράφου, όπου και μεταφέρει την αξιόλογη καλλιτεχνική του ματιά, ιδιαίτερα στο «Moonrise Kingdom». Η ταινία είναι μία κατάθεση δημιουργικής ελευθερίας, την οποία συνεχίζει να εξελίσσει.»

Πρόεδρος της επιτροπής στο φεστιβάλ, που θα διαρκέσει από τις 16 έως τις 27 Μαΐου, είναι ο ιταλός σκηνοθέτης Nanni Moretti.