"Julieta": Η νέα ηρωίδα του Αλμοδόβαρ ανοίγει τις Νύχτες Πρεμιέρας

julieta-almodobar-1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η νέα ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ Πέδρο Αλμοδόβαρ, "Julieta", θα ανοίξει την αυλαία στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (μόνο με προσκλήσεις).

Με την "Julieta", ο μεγάλος Ισπανός δημιουργός επιστρέφει στο γυναικείο δράμα, όπου έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της φιλμογραφίας του, διασκευάζοντας σε μια ενιαία πλοκή τρία διηγήματα της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας, καναδικής καταγωγής συγγραφέα, Άλις Μονρό.

Η νέα ηρωίδα του 66χρονου δημιουργού, η Julieta, είναι καθηγήτρια κλασικών σπουδών η οποία έχει περάσει το καθοριστικό σύνορο των 50 ετών και θεωρητικά διάγει μια ήρεμη και τακτοποιημένη ζωή. Μία τυχαία συνάντηση, με μία παλιά της γνώριμη, θα συμβάλλει καταλυτικά ώστε να ξυπνήσουν τα για χρόνια κρυμμένα φαντάσματα του παρελθόντος της. Η Julieta θα έρθει αντιμέτωπη με αξεδιάλυτα μυστήρια, ανοιχτά τραύματα και εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν τον άντρα που αγάπησε, την κόρη που έφερε στη ζωή, τους δικούς της γονείς και τον ίδιο της τον εαυτό.

Ο Αλμοδόβαρ αφήνει για άλλη μια φορά μια γυναίκα να γίνει ο οδηγός και ο επιβάτης του δικού της αποκαλυπτικού ταξιδιού, όπως και ο νευρώδης ξεναγός σε μια από τις πολλοστές λαβυρινθώδεις αφηγήσεις του σκηνοθέτη. Η ταινία διεκδίκησε τον Χρυσό Φοίνικα στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών.

Η πρεμιέρα θα γίνει την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μόνο με προσκλήσεις. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την Odeon την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

Ερμηνεύουν οι: Έμα Σουάρεζ, Αντριάνα Ουγκάρτε, Ίνμα Κουέστα, Πιλάρ Κάστρο και Ρόζι ντε Πάλμα. Δείτε εδώ το trailer της ταινίας καθώς και πληροφορίες για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.