Οι ταινίες της εβδομάδας (8/9/2016)

sully
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Οκτώ ταινίες κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα, με την οσκαρικών προδιαγραφών ερμηνεία του Τομ Χανκς στο «Σάλι» να κλέβει την παράσταση.

«Σάλι»

Δράμα - Έγχρωμη - 96'

Στο νέο του κινηματογραφικό project ο Κλιντ Ίστγουντ μας διηγιέται την δραματική ιστορία της ζωής του πιλότου Τσέσλι «Σάλι» Σάλενμπέργκερ. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας έγινε ήρωας σε όλη την Αμερική, όταν κατάφερε να προσγείωσε το χωρίς κινητήρες αεροσκάφος που πιλόταρε στον Ποταμό Χάντσον, σώζοντας τις ζωές όλων των επιβατών.

«Μαζί ως την κορυφή»

Δράμα - Έγχρωμη - 111'

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο υποδύεται τον θρυλικό Ρέι Αρσέλ, τον προπονητή που απογείωσε την καριέρα του Ρομπέρτο Ντουράν, γνωστού και ως «Χέρια από Πέτρα». Με την καθοδήγηση του προπονητή του, ο μποξέρ από τις γειτονιές του Παναμά κέρδισε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα και θεωρείται ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών.

«Μπεν-Χουρ»

Δράσης - Έγχρωμη - 125'

Η νέα μεταφορά του ομώνυμου διαχρονικού μυθιστορήματος αφηγείται την επική ιστορία του Ιούδα Μπεν-Χουρ, ενός πρίγκιπα που κατηγορείται άδικα για προδοσία από τον υιοθετημένο του αδερφό. Έχοντας χάσει τον τίτλο του, την οικογένειά του και τη γυναίκα που αγαπά, ο Ιούδας καταλήγει σκλάβος. Έπειτα από χρόνια στη θάλασσα, επιστρέφει στην πατρίδα του για να πάρει εκδίκηση, αλλά τελικά βρίσκει τη λύτρωση.

«Τα χρυσά μας χρόνια»

Δράμα - Έγχρωμη - 123'

Ο Πολ ετοιμάζεται να φύγει από το Τατζικιστάν, αναπολεί και τα παιδικά του χρόνια. Οι σκέψεις του εστιάζουν στον ισχυρό δεσμό με τον αδερφό του, τα ξεσπάσματα της μητέρας του, τον πόνο του πατέρα, τους φίλους που τον πρόδωσαν και την ζωή του σπουδάζοντας στο Παρίσι. Μα πάνω απ' όλα, ο Πολ θυμάται την Έστερ, το κέντρο του κόσμου του.

«Όλα όσα μάθαμε μαζί»

Δράμα - Έγχρωμη - 102'

Ο Λαέρτης είναι ένας ταλαντούχος βιολιστής ο οποίος μετά την αποτυχία να γίνει δεκτός σε ορχήστρα, αναγκάζεται να παραδίδει μαθήματα της μουσικής σε εφήβους σε ένα δημόσιο σχολείο στην Ηλιόπολη. Η πορεία του είναι γεμάτη δυσκολίες, αλλά η μεταμορφωτική δύναμη της μουσικής και η φιλία που προκύπτει μεταξύ του καθηγητή και των μαθητές του ανοίγει τις πόρτες σε ένα νέο κόσμο.

«One More Time with Feeling»

Μουσική – Έγχρωμη/Ασπρόμαυρη - 85'

Με μια μίξη ζωντανών εμφανίσεων, συνεντεύξεων και αυτοσχεδιασμού ο Νικ Κέιβ και του συγκρότημα του μας περιγράφει την διαδικασία ηχογράφησης των τραγουδιών του νέου δίσκου τους με τίτλο “Skeleton Tree”. Το rockumentary κυκλοφορεί στις αίθουσες σε  ταυτόχρονη παγκόσμια προβολή αποκλειστικά στα Village Cinemas.

«Η πλημμύρα» (1974)

Περιπέτεια - Έγχρωμη -  315'

Βρισκόμαστε στο 1655, κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ της προτεσταντικής Σουηδίας και της Καθολικής Κοινοπολιτείας της Πολωνίας και Λιθουανίας. Οι συμμαχίες και οι προδοσίες μεταξύ των δυο πλευρών δίνουν και παίρνουν. Μέσα σε αυτό το σκηνικό, δυο εχθροί γίνονται φίλοι και μαζί αποφασίζουν να πολεμήσουν προδότες, αποστάτες και εισβολείς.

«Ο κλέψας του κλέψαντος» (1958)

Κωμωδία - Ασπρόμαυρη - 106'

Ο Πέπε είναι ένας πρώην πυγμάχος και ηγείται μιας συμμορίας μικροαπατεώνων στα λαϊκά περίχωρα της Ρώμης, η οποία προετοιμάζεται να ληστέψει ένα ενεχυροδανειστήριο. Παρά την βοήθεια ενός βετεράνου απατεώνα, η πενταμελής συμμορία γκαφατζήδων τα βρίσκει σκούρα.