Το Netflix μιλάει... ισπανικά

pako-leon
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Αυτό το φθινόπωρο έρχεται η πρώτη εξ' ολοκλήρου ισπανική ταινία του Netflix.

Το Netflix συνεχίζει να στηρίζει δυνατά τις εξωτερικές του παραγωγές και θα κυκλοφορήσει την πρώτη του ταινία γυρισμένη εξολοκλήρου στην Ισπανία, το «Seven Years», στις 28 Οκτωβρίου.

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ισπανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Πάκο Λεόν, αφηγείται την ιστορία τεσσάρων φίλων και συνεργατών. Ένα βράδυ αναγκάζονται να πάρουν μια πολύπλοκη απόφαση για να σώσουν τόσο την φιλία όσο και τους εαυτούς τους. Η προσωπική και επαγγελματική σωτηρία των φίλων, όμως, προϋποθέτει ότι ένας θα πρέπει να θυσιάσει την ελευθερία του.

Δίπλα στον Λεόν εμφανίζονται οι Άλεξ Μπρέντεμιλ, Μανουέλ Μορόν, Χουάνα Ακόστα και Χουάν Πάμπλο Ράμπα. Την σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο Ρότζερ Γκαλ (“Smoking Room” και “Tasting Menu”), ενώ το σενάριο φέρει την υπογραφή των Χοσέ Καμπέθα και Τζούλια Φοντάνα.

Φέτος τον Μάρτιο το Netflix κυκλοφόρησε και την πρώτη του σειρά γυρισμένη στην Ισπανία, το “Las chicas del cable”, σε συμπαραγωγή με την Bambu Producciones. Στη σειρά σκετς, η οποία διαδραματίζεται στην Μαδρίτη του 1920, πρωταγωνιστούν τέσσερις τηλεφωνήτριες.