Ο Μάθιου Μακόναχι μάς σερβίρει ουίσκι

makonaxi-ouiski
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ο ηθοποιός σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο νέο τηλεοπτικό σποτ για το μπέρμπον Wild Turkey.

O Μάθιου Μακόναχι είναι γνωστός λάτρης του ουίσκι. Διόλου τυχαίο, λοιπόν, ότι πριν από μερικά χρόνια -πολύ πριν βάλει στο ράφι του το χρυσό αγαλματίδιο-, η αμερικανική εταιρεία παραγωγής ουίσκι Wild Turkey είχε προσεγγίσει τον ηθοποιό για να του προτείνει να γίνει το νέο πρόσωπο της διαφημιστικής τους καμπάνιας. Η απάντηση που έλαβαν ήταν κάτι παραπάνω από θετική καθώς ο Μακόναχι είπε πως όχι μόνο θέλει να πρωταγωνιστήσει στην καμπάνια του brand, αλλά και να συμμετάσχει ενεργά στη δημιουργία της: «Θέλω να βάλω τα χέρια μου στον πηλό της αφήγησης της ιστορίας από την αρχή ως το τέλος αντί να είμαι απλώς ένας χαρακτήρας της». Όπερ και εγένετο.

Λίγα χρόνια αργότερα, ο Μακόναχι φέρεται να είναι ο νέος διευθυντής του δημιουργικού τμήματος της Wild Turkey. Στο πλαίσιο της νέας του ιδιότητας, ο ηθοποιός έκανε την επιθυμία του πραγματικότητα στήνοντας εξ’ ολοκλήρου τη νέα καμπάνια της εταιρείας. Έτσι, στο τηλεοπτικό σποτ που κυκλοφόρησε σήμερα ο Μακόναχι όχι μόνο πρωταγωνιστεί αλλά βρίσκεται και πίσω από καίριες θέσεις της παραγωγής, όπως στο σενάριο, τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια.

Το βίντεο διάρκειας 30’’ ξεκινά με το Μακόναχι να λέει με τη βαριά, χαρακτηριστική του φωνή: «Δε βιαζόμαστε να γίνουμε οι πιο δημοφιλείς, δε βιαζόμαστε και να μη γίνουμε», ενώ το πλάνο κεντράρει στο αργό σερβίρισμα του μπέρμπον σε ένα χαμηλό ποτήρι γεμάτο πάγο. Η κάμερα γλιστράει σαν αστραπή από ένα dance club, όπου δεκάδες σώματα παραδίδονται στους ήχους των σαξοφώνων, για να καταλήξει σε ένα εξωτερικό χώρο -υποθέτουμε στο Κεντάκι που είναι και η έδρα του brand- όπου το πάρτυ συνεχίζεται μέχρι το ξημέρωμα. Εκεί, μας περιμένει ο Μακόναχι παίζοντας πιάνο και πίνοντας το ουίσκι που σερβιρίστηκε στην αρχή, λέγοντας με αυτοπεποίθηση: “Wild Turkey, It will find you”.

Δείτε το βίντεο εδώ.