Οι ταινίες της εβδομάδας (22/9/2016)

war-dogs
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Δέκα ταινίες κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα και σε συνδυασμό με τον φθινοπωρινό καιρό και τις Νύχτες Πρεμιέρας, η έξοδος στο σινεμά καθίσταται προτεραιότητα.

«Σκυλιά του πολέμου»

Βασισµένο σε πραγµατική ιστορία, η ταινία «Σκυλιά του Πολέμου» παρακολουθεί την ιστορία δύο εικοσάχρονων (Χιλ και Τέλερ), οι οποίοι ζουν στο Μαϊάµι κατά τη διάρκεια του πόλεµου στο Ιράκ, και εκµεταλλεύονται µια σχεδόν άγνωστη κυβερνητική πρωτοβουλία, που επιτρέπει σε µικρές επιχειρήσεις να "κλείνουν" συµβόλαια του αµερικανικού στρατού.

Παρά το ταπεινό ξεκίνηµά τους, καταφέρνουν να βγάλουν πολλά χρήµατα και να ζήσουν τη µεγάλη ζωή. Όµως, οι δύο φίλοι θα χάσουν κάθε έλεγχο όταν θα κλείσουν µια συµφωνία 300 εκατοµµυρίων δολαρίων για εξοπλιστικά συστήµατα του Αφγανικού στρατού – µια συµφωνία που θα τους φέρει σε επαφή µε σκοτεινούς ανθρώπους, πίσω από τους οποίους, όπως θα αποδειχθεί, κρύβεται η ίδια η αµερικανική κυβέρνηση.

«Και οι 7 ήταν υπέροχοι»

Ο σκηνοθέτης Αντουάν Φουκούα (Training Day, Southpaw, The Equalizer) έχει το χάρισμα να κρατά καθηλωμένους τους θεατές με την κλιμακούμενη ένταση και την αγωνιώδη ατμόσφαιρα που δημιουργεί στις ταινίες του. Τώρα, έρχεται να καταθέσει τη δική του σύγχρονη οπτική στο ριμέικ της κλασικής ταινίας «Και οι 7 ήταν υπέροχοι». Το βαρύ πυροβολικό από το υπέρλαμπρο καστ είναι ο δις βραβευμένος με Όσκαρ Ντένζελ Ουάσινγκτον (Training Day, The Equalizer) ο φύλακας του γαλαξία Κρις Πρατ (Guardians of the Galaxy), ο 4 φορές υποψήφιος για Όσκαρ Ήθαν Χοκ (Boyhood, Before Midnight, Training Day) και ο πρωταγωνιστής του Law and Order Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο. Το σενάριο, που είναι βασισμένο στην ιστορία του Ακίρα Κουροσάβα, έχουν επιμεληθεί οι Ρίτσαρντ Γουένκ (The Equalizer) και Νικ Πιτσολάτο (True Detective), ενώ τη διεύθυνση φωτογραφίας έχει αναλάβει ο Μάουρο Φιόρε (Avatar, Training Day).

«Ο Κούμπο και οι 2 χορδές»

Ο Κούμπο ζει μια ήσυχη, κανονική ζωή σε ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό μέχρις ότου ένα πνεύμα από το παρελθόν φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή του ανάβοντας ξανά την σπίθα μιας πανάρχαιας βεντέτας. Αυτό προκαλεί όλα τα δεινά καθώς θεοί και τέρατα κυνηγούν τον Κούμπο ο οποίος, προκειμένου να επιβιώσει, πρέπει να βρει την μαγική πανοπλία φορά που φορούσε ο μακαρίτης  πατέρας του, ένας θρυλικός πολεμιστής Σαμουράι.

«Blair Witch»

Μία ομάδα φοιτητών επιχειρεί να διασχίσει το δάσος Black Hills του Μέριλαντ και να ξεδιαλύνει το μυστήριο που καλύπτει την εξαφάνιση της αδερφής ενός μέλους την ομάδας. Πολλοί πιστεύουν ότι η εξαφάνιση συνδέεται με τον θρύλο της μάγισσας του Blair. Αρχικά όλοι στην ομάδα είναι αισιόδοξοι, ειδικά όταν οι ντόπιοι προσφέρονται να τους καθοδηγήσουν στα σκοτεινά και άγνωστα μονοπάτια του δάσους. Καθώς όμως η νύχτα προχωράει η παρέα καταλαμβάνεται από μια μυστηριώδη και απειλητική παρουσία. Σταδιακά όλοι συνειδητοποιούν ότι η θρύλος είναι αληθινός και περισσότερο μοχθηρός από όσο θα μπορούσαν να φανταστούν.

«Πελέ: η ιστορία ενός θρύλου»

Γεννήθηκε μέσα στη φτώχια και την ανέχεια, σε μια χώρα που μπορούσε να αποδράσει μόνο μέσα από την λατρεία της για το ποδόσφαιρο. Βλέποντας τον πατέρα του συντετριμμένο από την ήττα της Βραζιλίας στον τελικό του Μουντιάλ του 1950, του υπόσχεται να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο για χάρη του. Και θα το κάνει οκτώ χρόνια αργότερα, σε ηλικία μόλις 17 ετών, ανακοινώνοντας έτσι σε ολόκληρο τον κόσμο ότι ένα μεγάλο αστέρι του ποδοσφαίρου έχει γεννηθεί.

«Προσωπικά μυστικά»

Ο Μάικ τα έχει όλα: μία πανέμορφη γυναίκα, μια υπέροχη κόρη, ένα «έξυπνο» αυτοματοποιημένο σπίτι προηγμένης τεχνολογίας και μία επιτυχημένη εταιρεία που τον έχει κάνει ιδιαίτερα ευκατάστατο. Όταν, όμως, χαλάσει η σχέση του με τον Εντ, έναν σύμβουλο για θέματα τεχνικής υποστήριξης, ο Μάικ θα βρεθεί μπλεγμένος σε ένα θανάσιμο παιχνίδι, αφού ο Εντ θα χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του για να παρακολουθεί την κόρη του Μάικ, να βάλει σε κίνδυνο την επιχείρησή του, ακόμη και την ζωή της οικογένειάς του.

Σε έναν κόσμο όπου δεν υπάρχει ιδιωτικότητα, και τα πιο προσωπικά μυστικά μας μπορούν να αποκαλυφθούν με ένα μόνο κλικ, ο Μάικ θα πρέπει να βασιστεί στις παλιές του διασυνδέσεις για να νικήσει ένα νέο είδος εχθρού.

«Μαθήματα ζωής»

Η Άννα δεν είναι απλά μια καθηγήτρια Ιστορίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι από τις λίγες που νοιάζεται για τους ανήσυχους μαθητές της από τις φτωχογειτονιές τις πόλης. Όπως κάθε χρόνο ,έτσι και αυτή την χρονιά, η Άννα έχει αναλάβει ένα δύσκολο τμήμα. Απογοητευμένη από τον υλισμό και την έλλειψη φιλοδοξίας των μαθητών της, η Άννα τους παροτρύνει να συμμετάσχουν σε ένα διεθνή διαγωνισμό με θέμα τι σημαίνει να είσαι έφηβος σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.

«Η καρδιά του σκύλου»

Η καυστική δημιουργία της Λόρι Άντερσον , είναι ένα θαυμάσιο, αλησμόνητο κινηματογραφικό ταξίδι για την αγάπη, τον θάνατο και την γλώσσα. Είναι επικεντρωμένο στο πολυαγαπημένο τεριέ της Άντερσον, Λόλαμπελ, που έφυγε από την ζωή το 2011.

«Νοσταλγώντας το φως» (2010)

Στη Χιλή, στην έρημο Ατακάμα, σε τρεις χιλιάδες πόδια υψόμετρο, αστρονόμοι από όλον τον κόσμο συγκεντρώνονται για να παρατηρήσουν τα αστέρια. Ο ουρανός της ερήμου είναι τόσο διαφανής ώστε τους επιτρέπει να βλέπουν τα όρια του σύμπαντος. Πρόκειται, επίσης, για ένα μέρος που η σκληρή θερμότητα του ήλιου «πέφτει» πάνω στην ανθρώπινη υπόσταση, η οποία παραμένει άθικτη: στις μούμιες, τους ανθρακωρύχους και τους εξερευνητές. Όπως και στα ερείπια των πολιτικών κρατουμένων της δικτατορίας. Κι ενώ οι αστρονόμοι εξετάζουν τους πιο μακρινούς γαλαξίες σε αναζήτηση εξωγήινης ζωής, ελάχιστα πιο κάτω από τα παρατηρητήρια, οι γυναίκες σκάβουν μες στην έρημο σε αναζήτηση αγνοούμενων συγγενών τους.

«Roger Waters: The Wall»

«Roger Waters: The Wall» στις 23και 27 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά στις Dolby Atmos αίθουσες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο Roger Waters, ιδρυτής και κεντρικός στιχουργός των Pink Floyd , συνδυάζει τις επικές και προσωπικές στιγμές της μπάντας με τις τεχνολογικές εξελίξεις στην κινηματογράφηση σήμερα. Βασισμένο στο μοναδικό concept album, το «Roger Waters : The Wall» μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία concept ταινία: μια καθηλωτική εμπειρία συναυλίας, ένα road movie του Roger Waters βασισμένο στο παρελθόν και μία συνταραχτική αντιπολεμική ταινία για τις επιπτώσεις του πολέμου στον κόσμο αλλά και ακόμα στον ίδιο τον Roger Waters.