Disney: «Χαμηλές προσδοκίες» για το Star Wars: Rogue One

star-wars-rogue-one
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η Disney έχει συγκρατημένη αισιοδοξία για τις εισπρακτικές δυνατότητες της νέας ταινίας Star Wars, “Rogue One”, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Δεκέμβριο.

«Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι μπορεί να πιάσει τα επίπεδα του “Force Awakens”», δήλωσε ο Μπομπ Άιγκερ, διευθύνων σύμβουλος της Disney, σε πρόσφατο συνέδριο της Goldmans Sachs σύμφωνα με το Variety. Βέβαια, ο Άιγκερ έσπευσε να συμπληρώσει ότι η απήχηση της εκστρατείας marketing του νέου prequel είναι «εντυπωσιακή θετική», με το επίπεδο ενδιαφέροντος να είναι εξίσου υψηλό με το “Force Awakens”.

Δεν είναι βέβαια μικρός άθλος, αφού το “Star Wars: The Force Awakens” έσπασε ρεκόρ σε όλο τον κόσμο και με συνολικές εισπράξεις άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ και είναι τρίτη σε εισπράξεις παγκοσμίως, πίσω από τον «Τιτανικό» και το «Άβαταρ». Το αφεντικό της Disney αποκάλυψε στους συνέδρους ότι έχει δει μια πρώιμη εκδοχή του “Rogue One”, δηλώνοντας ότι βρήκε την αφήγηση πολύ ενδιαφέρουσα στα πλαίσια του Star Wars.

Πέραν των επεισοδίων 8 και 9, στην βασική σειρά του Star Wars, η Disney έχει ανακοινώσει και ανθολογία αυτοτελών ταινιών, με το ”Rogue One” να είναι η πρώτη. Το 2018 σκοπεύει να κυκλοφορήσει μια ταινία για τον Han Solo, τον οποίο υποδύθηκε ο Χάρισον Φορντ, ενώ το 2020 έχει προγραμματιστεί και μια τρίτη, για την οποία δεν έχει ανακοινωθεί  τίποτα. Φημολογείται όμως ότι είναι η ιστορία του Boba Fett, του μυστηριώδη κυνηγού κεφαλών που φαίνεται να πέθανε στην «Επιστροφή των Τζεντάι».