Λιγότερη φαντασία, περισσότερος τρόμος στο «Jurassic World 2»

Jurassic-world-indominus-rex Industrial Light & Magic
ΤΡΙΤΗ, 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Ο σεναριογράφος της συνέχειας υπόσχεται περισσότερη αυτοσυγκράτηση και σασπένς.

Οι επιστήμονες του Jurassic World έφτασαν όπου μπορούσαν την «γενετική αλχημεία» τους με τον Indominus Rex, τον 15 μέτρων σαρκοφάγο δεινόσαυρο με αναπτυγμένη ευφυΐα, καμουφλάζ που το κάνει πρακτικά αόρατο και ένα άκρως επιθετικό ένστικτο, σύμφωνα τουλάχιστον με τον Κόλιν Τρέβοροου, ενός εκ των σεναριογράφων της συνέχειας.

Σύμφωνα με τον Τρέβοροου, ο οποίος σκηνοθέτησε και την πρώτη ταινία που βγήκε το 2015, σκοπεύει να δείξει περισσότερη αυτοσυγκράτηση στη συνέχεια, αφού όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη στην ιστοσελίδα Jurassic Outpost, δεν πιστεύει ότι το κοινό θέλει απαραίτητα «πιο μεγάλους και τρομερούς δεινοσαύρους ή ακόμα πιο επικές σκηνές».

Αντίθετα, εξηγεί ο Τρέβοροου, η συνέχεια που ετοιμάζει θα εστιάζει περισσότερο στο σασπένς και τον τρόμο. Η αλλαγή στον τόνο της συνέχειας, σε σχέση με την πρώτη που σκηνοθέτησε, ήταν κάτι που είχε σχεδιάσει. Για αυτό άλλωστε, συμπλήρωσε στη συνέντευξη, έχει προτείνει τον Τζ.Α. Μπαγιόνα, που σκηνοθέτησε το «Ορφανοτροφείο», να αναλάβει το Jurassic World 2.