H Disney υπόσχεται Κινέζους ηθοποιούς στο ριμέικ της «Μουλάν»

mulan-2 Disney
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Η ηρωίδα της Disney επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη τον Νοέμβριο του 2018

Η Disney ανακοίνωσε ότι το live-action ριμέικ της «Μουλάν» θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο του 2018, ενώ θα βγει και 3D έκδοση. Δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό αναφορικά με το καστ της ταινίας, με το Hollywood Reporter όμως να σημειώνει ότι η Disney ψάχνει για Κινέζα ηθοποιό για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Πιθανόν σε αυτή την εξέλιξη να είχε παίξει κάποιον ρόλο η σχετική διαμαρτυρία ορισμένων φανς της Disney, οι οποίοι απαίτησαν να επιλεγεί Κινέζα για τον ρόλο

Αν και κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να αποτελεί είδηση, στο Χόλιγουντ δυστυχώς υπάρχει μια παράδοση που θέλει λευκούς ηθοποιούς να παίζουν ρόλους μη-λευκών χαρακτήρων, το λεγόμενο "whitewashing". Μια πρόσφατη περίπτωση ήταν η επιλογή της Τίλντα Σουίντον στο επερχόμενο Doctor Strange της Marvel, η οποία υποδύεται έναν χαρακτήρα που παραδοσιακά είναι Θιβετιανός μοναχός.

Αντίστοιχα, οι επιλογές της Σκάρλετ Γιοχάνσον στον πρωταγωνιστικό ρόλο του ριμέικ του κλασικού ιαπωνικού "Ghost In The Shell" και της της Έμα Στόουν στο «Αλόχα» είχαν δυσαρεστήσει τους φανς των σειρών. 

Το νέο ριμέικ της Disney δεν θα είναι πιστό αντίγραφο της ταινίας κινουμένων σχεδίων που κυκλοφόρησε το 1998, καθώς θα αντλεί έμπνευση από το πρωτότυπο ποίημα που είχε γραφτεί για την Μουλάν γύρω στον 5ο αιώνα στην Κίνα. Το σενάριο της ταινίας έχουν αναλάβει ο Ρικ Τζάφα και η Αμάντα Σίλβερ.