«Στη Ρώμη με αγάπη» από τον Γούντι Αλεν

sti-romi-me-agapi-apo-ton-gounti-alen

Σκηνοθετικές οδηγίες στα γυρίσματα στη Ρώμη, από τον μετρ του είδους, Γούντι Άλεν

ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

«Στη Ρώμη με αγάπη» είναι ο τίτλος της νέας ταινίας του Γούντι Άλεν τουλάχιστον προς το παρόν, γιατί κανείς πλέον δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα …ξανά αλλάξει.

Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη παραγωγή, σύμφωνα με τον Guardian, έχει μέχρι σήμερα αλλάξει ήδη δύο φορές τίτλο, με το «Στη Ρώμη με αγάπη» να είναι ο τρίτος που …δοκιμάζεται κατά σειρά.

Ο λόγος αυτής της …αναποφασιστικότητας, έγκειται στο ότι η εταιρεία διανομής της Sony θεωρεί ότι «οι διεθνείς αγορές προτιμούσαν έναν τίτλο που θα είναι διεθνώς αντιληπτός» καθώς οι δύο πρώτοι ήταν αμερικάνικες εκφράσεις για καθαρά «τοπική χρήση».

Ο πρώτος τίτλος ήταν «Nero Fiddled» και επειδή, όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι και ο πιο κατανοητός, αποφάσισαν να τον αλλάξουν σε «Bop Decameron», ο οποίος αναπόφευκτα είχε την ίδια τύχη.

Η Sony, σε ανακοίνωσή της μάλιστα ανέφερε ότι «ο τίτλος Nero Fiddled, αν και είναι κατάλληλος και αρκετά αστείος για τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν αποτελεί μία οικεία έκφραση για τον υπόλοιπο κόσμο, και πολλές διεθνείς περιοχές επιθυμούσαν κάτι πιο αντιληπτό».

Η ιστορία της ταινίας αφορά σε διάφορους ήρωες στην Ιταλία, Αμερικανούς, Ιταλούς, κατοίκους αλλά και επισκέπτες, που μπλέκονται σε περιπέτειες και ερωτικές ιστορίες μεταξύ τους.

Η ταινία «To Rome with Love», όπως είναι ο, προς στιγμήν original τίτλος, θα βγει στους αμερικανικούς κινηματογράφους στις 22 Ιουνίου ενώ δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί οι ημερομηνίες προβολής στην Ευρώπη.

Ωστόσο οι σινεφίλ και ειδικά οι πιστοί ακόλουθοι του ιδιαίτερου Γούντι, περιμένουν με ανυπομονησία το, τρόπον τινά …σίκουελ του «μεσάνυχτα στο Παρίσι», ταινία η οποία όχι μόνο του χάρισε το χρυσό αγαλματίδιο για το πρωτότυπο σενάριο της, αλλά απέφερε κέρδη 148 εκατ. δολαρίων σε παγκόσμιο επίπεδο, τα περισσότερα δηλαδή που έχει κάνει ποτέ ταινία του βετεράνου σκηνοθέτη.

Ρομπέρτο Μπενίνι και Γούντι Άλεν συνεργάζονται στην νέα ταινία «Στη Ρώμη με αγάπη»

Φήμες λένε ότι ο Άλεν κάνει ένα «πέρασμα» στην νέα ταινία του ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους «κρατούν» τεράστια ονόματα του διεθνούς κινηματογράφου, μεταξύ των οποίων οι Alec Baldwin, Roberto Benigni, Penélope Cruz, Judy Davis, Greta Gerwig, Ellen Page και ο πιτσιρικάς του «Social Network», Jesse Eisenberg.

Ωστόσο αυτό που παρατηρείται, είναι ότι αν και η γεωγραφική μούσα του Γούντι Άλεν, παραμένει η Νέα Υόρκη, οι ταινίες του μετά το 2005 δείχνουν μία ιδιαίτερη ευρωπαϊκή… λαγνεία. Το «Match Point», του 2005, το Scoop (2006), το «Cassandra’s Dream» (2007) και το «You will meet a tall dark stranger» του 2010, γυρίστηκαν όλα στη μεγαλύτερη πλειοψηφία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το «Vicky, Cristina, Barcelona» (2008) στην Καταλανική πρωτεύουσα.

Με το οσκαρικό «Midnight in Paris» να έχει γυριστεί στο Παρίσι και το «To Rome with love» στην Ιταλία, οι φήμες ότι η επόμενη πόλη, που βολιδοσκοπεί ήταν η πανέμορφη Κοπεγχάγη, έμοιαζαν βάσιμες. Ωστόσο η συνεργάτιδα και παραγωγός του Letty Aronson, τις διέψευσε.