Διχάζει η νέα ταινία του Γουίλι Γουόνκα

willy-wonk-gene-wilder
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Οι παραγωγοί του Χάρι Πότερ έχουν σχέδια και για πιθανές συνέχειες.

Η είδηση ότι η Warner Bros. σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια νέα ταινία για τον Γουίλι Γουόνκα (με πιθανές συνέχειες) έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους φαν του Τζιν Γουάιλντερ, με πολλούς να κατακρίνουν την εύκολη λύση των reboots και sequels. Το μάλιστα Twitter γέμισε από επικριτικά σχόλια για τη συγκεκριμένη «μόδα», με πολλούς να κατηγορούν τους παραγωγούς για έλλειψη φαντασίας.

Ο Γουάιλντερ, ο οποίος πέθανε φέτος τον Αύγουστο, είχε υποδυθεί με μεγάλη επιτυχία τον Γουίλι Γουόνκα στο κλασσικό μιούζικαλ του 1971. Πιο πρόσφατα, το 2005, ο Τζόνι Ντεπ ενσάρκωσε τον Γουόνκα στο ριμέικ του Τιμ Μπάρτον, αλλά δεν είχε την ίδια απήχηση με τον Γουάιλντερ.

Ο Ρόαλντ Νταλ είχε γράψει δυο βιβλία με τον Γουόνκα, το «Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας» το 1964 και τη συνέχεια με τίτλο «Τσάρλι και ο μεγάλος ανελκυστήρας» το 1972. Σύμφωνα, όμως, με πηγή του περιοδικού Variety, η ταινία της Warner Bros δεν θα βασίζεται στα βιβλία και θα περιγράφει τις πρώτες περιπέτειες του Γουόνκα. Ο Τσάρλι Μπάκετ δεν θα εμφανιστεί στην ταινία, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να παίξει έναν ρόλο στις πιθανές συνέχειες.

Πέραν από τον Ντέιβιντ Χέιμαν, παραγωγό της σειράς ταινών του «Χάρι Πότερ», που θα συνεργαστεί με την Warner Bros. στη νέα ταινία, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό τίποτα αναφορικά με τον σκηνοθέτη ή το καστ.