Οι Τιτάνες πάνε Χόλιγουντ

oi-titanes-pane-xoligount

ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Η ελληνική μυθολογία εμπνέει ξανά το Χόλιγουντ στην ταινία «Η οργή των Τιτάνων», η οποία αν και είναι σαφώς καλύτερη από άλλες του είδους της, απέχει μακράν από την «τύπου» πρωτότυπη των «300».

«Η οργή των Τιτάνων» (Wrath of the Titans)

Ολύμπιοι Θεοί, Κύκλωπες και ο Μινώταυρος είναι προφανώς στοιχεία απαραίτητα για να...εκνευρίσει κανείς τους Τιτάνες. Καμουφλαρισμένα και μονταρισμένα με τα εφέ του Χόλιγουντ προσφέρουν μία ταινία ευχάριστη, σε γενικές γραμμές, χωρίς να περιμένει κανείς και τις τεράστιες ιστορικές ή πολιτισμικές εκπλήξεις. Άλλωστε μυθολογία και Χόλιγουντ είναι ένας συνδυασμός έμπνευσης και ευχάριστης περιπέτειας χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Ο Σαμ Γουόρθινγκτον επιστρέφει για μία ακόμα φορά ως Περσέας, με τον Λίαμ Νίσον και τον Ρέιφ Φάινς να υποδύονται τον Δία και τον Άδη αντίστοιχα. Με επικές μάχες ...χολιγουντιανών διαστάσεων η «Οργή των τιτάνων» είναι μία παραγωγή φτιαγμένη στα πρότυπα των καλοσχεδιασμένων, ωστόσο, videogames.

Η υπόθεση μας μεταφέρει μια δεκαετία μετά την ηρωική νίκη του Περσέα (Γουόρθινγκτον), ημίθεου γιού του Δία (Νίσον), επί του τερατώδους Κράκεν. Ο Περσέας προσπαθεί να ζήσει μια ήσυχη ζωή ως ψαράς σε ένα μικρό χωριό, έχοντας αναλάβει την πλήρη φροντίδα του μονάκριβου δεκάχρονου γιου του, Ήλιου.

Αυτό που δεν γνωρίζει ο Περσέας όμως, είναι ότι έχει ξεσπάσει μια τεράστια μάχη επιβολής ανάμεσα στους θεούς που πρόκειται πολύ σύντομα να απειλήσει την ειδυλλιακή ζωή του.

Επικίνδυνα αποδυναμωμένοι από την έλλειψη πίστης της ανθρωπότητας, οι θεοί αρχίζουν να χάνουν όχι μόνο την αθανασία τους, αλλά και τον έλεγχο επί των φυλακισμένων Τιτάνων και του τρομερού αρχηγού τους, Κρόνου – πατέρα των επί μακρώ κυρίαρχων αδερφών Δία, Άδη (Φάινς) και Ποσειδώνα (Ντάνι Χάστον).

Η τριάδα ανέτρεψε τον ισχυρό πατέρα της πριν από πολλά χρόνια, ρίχνοντας τον στην άβυσσο των Ταρτάρων, ένα μπουντρούμι που βρίσκεται στα βάθη του Κάτω Κόσμου.

Ο Περσέας, δεν μπορεί να αγνοήσει τη φύση του καθώς ο Άδης, μαζί με τον Άρη (Έντγκαρ Ραμίρεζ), συμμαχούν με τον Κρόνο προκειμένου να αιχμαλωτίσουν τον Δία. Η δύναμη των Τιτάνων αυξάνεται, ενώ οι θεϊκές δυνάμεις του Δία αρχίζουν να εξασθενούν... με αποτέλεσμα να επικρατήσει το χάος. Με τη βοήθεια της βασίλισσας Ανδρομέδας (Ρόζαμουντ Πάικ), του ημίθεου γιου του Ποσειδώνα, Αγήνορα (Τόμπι Κέμπελ), και του έκπτωτου θεού Ήφαιστου (Μπιλ Νίγκι), ο Περσέας θα ξεκινήσει μια επικίνδυνη αποστολή στον Κάτω Κόσμο για να γλιτώσει τον Δία, να ανατρέψει τους Τιτάνες και να σώσει την ανθρωπότητα.

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Λίμπεσμαν, σενάριο: Νταν Μαζέο, Ντέιβιντ Τζόνσον, Στίβεν Νάιτ, Γκρεγκ Μπέρλαντ, Μπέβερλι Κρος, παίζουν: Σαμ Γουόρθινγκτον, Ρέιφ Φάινς, Λίαμ Νίσον, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Ντάνι Χιούστον, Ρόζαμουντ Πάικ, Μπιλ Νάι, Τόμπι Κέμπελ. Η ταινία προβάλλεται από τη Village.