Ο Ταραντίνο επιβεβαίωσε τα σχέδια συνταξιοδότησης

tarantino2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ο σκηνοθέτης των σκληρών επιτυχιών σκοπεύει να αποσυρθεί μετά τη δέκατη ταινία του, «αν όλα πάνε καλά και δεν τα κάνει μαντάρα».

Ο Κουέντιν Ταραντίνο επιβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, την πρόθεσή του να σταματήσει να κάνει κινηματογράφο, μετά τη δέκατη ταινία του. Όπως δήλωσε και ο ίδιος: «Εφόσον φτάσω στη δέκατη, κάνω μια καλή δουλεία και δεν τα κάνω μαντάρα, αυτός ο τρόπος ακούγεται καλός για να τελειώσει μια καριέρα».

Η όγδοη και πιο πρόσφατη ταινία του Ταραντίνο είναι το "The Hateful Eight" που κυκλοφόρησε το 2015. Αυτό σημαίνει ότι άλλες δυο ταινίες τον χωρίζουν από το τέλος της καριέρας του. Η πρώτη του ταινία, το "Reservoir Dogs", κυκλοφόρησε πριν από 24 χρόνια. Κάνοντας τους υπολογισμούς, καταλήγουμε πως ο Ταραντίνο φτιάχνει, κατά μέσο όρο, μια ταινία κάθε τρία χρόνια.

Ερωτηθείς για το πώς ορίζει την επιτυχία σε εκδήλωση στο Σαν Ντιέγκο την Πέμπτη, ο Ταραντίνο είπε: «Επιτυχία θα είναι, μετά το πέρας της καριέρας μου, να θεωρηθώ ως ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες που έζησαν ποτέ. Περισσότερο βέβαια θα ήθελαε να θεωρηθώ ως μεγάλος καλλιτέχνης γενικότερα, όχι μόνο σκηνοθέτης».