Τα κακά κορίτσια πάνε στο...Χόλιγουντ

ta-kaka-koritsia-pane-stoxoligount

ΤΡΙΤΗ, 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Η παροιμία λέει «τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι» και αυτό αναμφίβολα ισχύει για τις πρωταγωνίστριες του κειμένου αυτού. Ο λόγος για τις «sweethearts» του Χόλιγουντ που άφησαν στην άκρη τα χαμόγελα και τις ρομαντικές κομεντί και μας έδειξαν τον …κακό εαυτό τους.

Πρώτη και καλύτερη, η Meryl Streep. Η οσκαρική ηθοποιός έχει αποδείξει ότι όσο καλά μπορεί να υποδυθεί μία δασκάλα βιολιού, το ίδιο καλά μπορεί να πείσει και ως «Σιδηρά Κυρία». Και για όσους αμφισβητίες θα βιαστούν να πουν ότι πρόκειται για μία αυτοβιογραφική ταινία και πραγματικό χαρακτήρα, υπάρχει και η εκδοχή του …διαβόλου που φορούσε Πράντα. Δαιμόνια και με χαρακτήρα που σπέρνει τον τρόμο, ακόμη και όταν ξαναβλέπεις την ταινία, η Meryl Streep σίγουρα δεν είναι το αφεντικό που θέλει ο κάθε εργαζόμενος.

Αφού τη λάτρεψε το κινηματογραφικό κοινό ως «Pretty Woman» και «Runaway Bride» η αγαπημένη κοκκινομάλλα του Χόλιγουντ, Julia Roberts, επιστρέφει ως κακιά μάγισσα στο «Mirror, Mirror». Το γνωστό παραμύθι βγαίνει σε λίγο στους κινηματογράφους και η …δυναμική Erin Brockovich είναι αυτή που πίσω από το αστραφτερό αλλά υποχθόνιο χαμόγελό της, θα δώσει το μήλο στη Χιονάτη. Ε, δεν την λες και νεράιδα.

Ως Rachel Green, κατάφερε να γίνει μία από τις λατρεμένες κωμικές και πανέμορφες παρουσίες του Χόλιγουντ. Αφελής, αστεία, και γκαφατζού με την ιδιαίτερη γοητεία του πάλαι ποτέ κακομαθημένου πλουσιοκόριτσου, η Jennifer Aniston σίγουρα αποτέλεσε έκπληξη ως σεξομανής οδοντίατρος στο «Horrible Bosses». Βέβαια το πόσο «κακιά» μπορεί να είναι η Aniston, είναι μια απόφαση καθαρά υποκειμενική.

Αν εξαιρέσει κανείς την παρουσία της ως προκλητικά ενοχλητική στο «Vanilla Sky», νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσουν πως η Cameron Diaz, μόνο κακή πλευρά δεν έχει. Κι όμως όποιος το πιστεύει αυτό, απατάται οικτρά και η … αστεία Mary, σέξι ξανθιά και συνήθως κάπως αφελής, Cameron, διδάσκει στο «Bad teacher» …κακή διαγωγή.

Στην κορυφαία θέση της κατάταξης των χολιγουντιανών «sweethearts» που πήραν τον στραβό τον δρόμο, βρίσκεται φυσικά η Sandra Bullock, για την ερμηνεία της στο Crash. Παίζοντας τη ρατσίστρια σύζυγο του εισαγγελέα Brendan Fraser, η Bullock προκάλεσε απορίες και έκπληξη, καθώς την είχαμε συνηθίσει ως ένα απρόσεκτο αλλά πάντα γοητευτικά αστείο κορίτσι της διπλανής πόρτας, που κανείς δεν την ερωτεύεται. Το «ασχημόπαπο» φαίνεται πως τσατίστηκε και όχι μόνο δεν έγινε κύκνος αλλά μάλλον έβγαλε τη σκοτεινή πλευρά του στην επιφάνεια.

ΣΟΦΗ ΖΙΩΓΟΥ