Μάικλ Μουρ: «Θέλω Όπρα ή Τομ Χανκς για πρόεδρο το 2020»

opra-tom-xanks
ΤΡΙΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Απαραίτητη θεωρεί τη στροφή στον λαϊκισμό και τη στήριξη αγαπημένων διασημοτήτων ο Αμερικανός παραγωγός ντοκιμαντέρ.

Ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ κάλεσε το κόμμα των Δημοκρατικών να στηρίξει διασημότητες, θεωρώντας ότι ο Τομ Χανκς ή η Όπρα Γουίνφρι θα είχαν ιδιαίτερη απήχηση στους Αμερικάνους ψηφοφόρους. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο CNN, ο Μουρ εξήγησε ότι το κόμμα των Δημοκρατικών πρέπει να αντιγράψει τους Ρεπουμπλικάνους και να στραφεί στον λαϊκισμό, αξιοποιώντας την ισχυρή γοητεία αγαπημένων διασημοτήτων.

«Οι Δημοκρατικοί θα πάνε καλύτερα αν στηρίξουν την Όπρα Γουίνφρι ή τον Τομ Χανκς. Γιατί δεν στηρίζουμε αγαπημένα πρόσωπα; Έχουμε τόσα πολλά. Οι Ρεπουμπλικάνοι το κάνουν. Στήριξαν τον Ρόναλντ Ρήγκαν, τον Εξολοθρευτή, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και άλλους ανθρώπους», δήλωσε ο Μουρ, για να συμπληρώσει: «Γιατί δε στηρίζουμε κάποιον που οι Αμερικάνοι αγαπούν και τους γοητεύει και είναι έξυπνοι και έχουν καλές πολιτικές και όλα αυτά;»

Στον δρόμο τους για τη προεδρία των ΗΠΑ, η Γουίνφρι και ο Χανκς ενδεχομένως να βρουν το Κάιν Γουέστ ο οποίος στα βραβεία VMA του MTV το 2015 ανακοίνωσε την πρόθεση του να κατέβει για πρόεδρος το 2020. «Δεν έχει να κάνει με έμενα, έχει να κάνει με ιδέες. Νέες ιδέες. Κόσμο με ιδέες. Κόσμο που πιστεύει στην αλήθεια. Και, ναι, όπως μπορεί να έχετε καταλάβει αυτή τη στιγμή, έχω αποφασίσει να κατέβω για πρόεδρος το 2020», είχε δηλώσει τότε.

Σύμφωνα με το γραφείο στοιχημάτων Coral, ο Κάιν Γουέστ έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ από ό,τι είχε ο Ντόναλντ Τραμπ στην αρχή της προεκλογικής του εκστρατείας. Σύμφωνα με το γραφείο, ο Γουέστ έχει 1 στις 100 πιθανότητες να γίνει πρόεδρος, όταν ο Τραμπ είχε 1 στις 150.