«Το κορίτσι με το τατουάζ» επιστρέφει με ή χωρίς τους πρωταγωνιστές του

to-koritsi-me-to-tatouaz1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Αβέβαιο εάν θα επιστρέψουν ο Ντάνιελ Κρεγκ και η Ρούνεϊ Μάρα στους ρόλους τους.

Ο Ουρουγουανός σκηνοθέτης Φέντε Άλβαρεζ αναμένεται να σκηνοθετήσει τη συνέχεια της ταινίας «Το κορίτσι με το τατουάζ» με τίτλο «Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης». Ο Άλβαρεζ, γνωστός για τις πρόσφατες ταινίες τρόμου "Evil Dead" και «Μην Ανασαίνεις», επιβεβαίωσε τις φήμες σε συνέντευξη του στο Digital Spy.

«Δεν μπορώ να πολλά για το εγχείρημα πέραν του ναι, είναι αλήθεια, πράγματι, εγώ θα σκηνοθετήσω και είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος για αυτό. Βρισκόμαστε ακόμα σε συζητήσεις με το στούντιο για ορισμένα θέματα, αλλά φαίνεται ότι θα είναι η επόμενη ταινία μας και θα είμαστε τολμηροί με την ιστορία. Ξεκινάμε με ένα υπέροχο σενάριο από τον Στίβεν Νάιτ και θα συνεχίσουμε να το δουλεύουμε για να του δώσουμε το στυλ και την ταυτότητά μας. Αλλά είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένοι για αυτό» δήλωσε ο Άλβαρεζ.

Η νέα ταινία θα είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα με τίτλο «Κορίτσι στον ιστό της αράχνης» από τον Ντέιβιντ Λάγκερκραντζ που κυκλοφόρησε το 2015. Πρόκειται για το τέταρτο βιβλίο της σειράς Millennium που δημιούργησε ο Στιγκ Λάρσον και το πρώτο που δεν έγραψε ο ίδιος. Ο Λάρσον πέθανε το 2004, προτού μεταφερθούν τα τρία πρώτα βιβλία που έγραψε στην μεγάλη οθόνη.

Στη συνέντευξη του ο Άλβαρεζ δεν μπόρεσε να πει με σιγουριά εάν οι πρωταγωνιστές της πρώτης ταινίας, Ντάνιελ Κρεγκ και Ρούνεϊ Μάρα, θα επιστρέψουν στους ρόλους τους. «Αυτές είναι αποφάσεις που δεν έχουν παρθεί ακόμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο σεναριογράφος της νέας ταινίας είχε μιλήσει νωρίτερα στο Collider για το εγχείρημα, δηλώνοντας ότι «ένα έργο σε ανάθεση και ένα πρωτότυπο είναι δύο διαφορετικά πράγματα, έχουν τις αρετές και τα ελαττώματά τους». Στη συνέχεια εξήγησε ότι η συγγραφή του σεναρίου ήταν διασκεδαστική εξαιτίας του κεντρικού χαρακτήρα. Στο «Κορίτσι στον ιστό της αράχνης», το κορίτσι είναι πραγματικά ο κεντρικός χαρακτήρας. «Όλη η ιστορία είναι για αυτήν». Ο σεναριογράφος αποκάλυψε ότι «πηδήξαμε ορισμένα από τα βιβλία» και ότι η νέα ταινία θα είναι διαφορετική», κατέληξε ο Νάιτ.