Star Wars: Θα επιστρέψει ο Obi-Wan Kenobi στο Επεισόδιο 8;

kenobi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Οι φήμες θέλουν το Kenobi να επιστρέφει σε μια από τις μελλοντικές ταινίες της σειράς.

Ο δάσκαλος του Darth Vader και θρυλικός Τζένταϊ, Obi-Wan Kenobi ενδέχεται να επιστρέψει σε μια από τις επόμενες ταινίες της νέας τριλογίας. Αν και ο Kenobi σκοτώθηκε στην πρώτη ταινία της σειράς το 1979, έκανε μια μικρή εμφάνιση ως φάντασμα, τόσο στις συνέχειες της πρωτότυπης τριλογίας, όσο και στο «The Force Awakens». Στην πιο πρόσφατη εμφάνισή του χρησιμοποιήθηκαν διάλογοι από τους Alec Guinness και ο Ewan McGregor.

Πρόσφατα μάλιστα ο McGregor εξέφρασε την ελπίδα του να επιστρέψει στον ρόλο, προτείνοντας μάλιστα να εμφανιστεί σε μια από τις αυτοτελείς ταινίες Star Wars που σχεδιάζει η Disney, όπως τα «Rogue One» και την ταινία για τον Han Solo. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Rebel Force Radio, ο Anthony Breznican του Entertainment Weekly, εξήγησε ότι ο Kenobi μπορεί να κάνει την εμφάνισή του σε ένα από τα δυο επερχόμενα επεισόδια της σειράς. Πιο συγκεκριμένα, πιστεύει ότι ο Kenobi θα κάνει την εμφάνιση του –έμμεσα ή άμεσα– στις επόμενες ταινίες, αποκαλύπτοντας τη σχέση του με χαρακτήρες της νέας τριλογίας.

O Breznican θεωρεί ότι ο λόγος για τον οποίο δεν έχουν ξεκινήσει τα σχέδια για μια αυτοτελή ταινία για τον Kenobi είναι επειδή πιθανόν να κάνει την εμφάνισή του στη βασική τριλογία. Αφού ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία πληροφόρηση αναφορικά με τέτοια σχέδια, θεωρεί ότι για την καλύτερη συνοχή της πλοκής των ταινιών, η Lucasfilms πιθανόν να θέλει να χτίσει τα πράγματα κατάλληλα.

Καταλήγοντας, ο Breznican εξηγεί ότι βάσει ενός τέτοιου προγραμματισμού, ο McGregor θα είναι στην κατάλληλη ηλικία να επιστρέψει σε μια αυτοτελή ταινία για τον Kenobi. Αυτό είναι κάτι το οποίο έχει στηρίξει και ο ίδιος ο McGregor. Αναμένεται να δούμε εάν συμφωνεί και η Disney.