Ο σκηνοθέτης του «Jurassic World» αναρωτιέται πώς κυνηγάς δεινοσαύρους με τακούνια

jurassic-world
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ένα από τα προβληματικά σημεία του «Jurassic World» ήταν η ατυχής επιλογή υποδημάτων της πρωταγωνίστριας Bryce Dallas Howard στην ταινία.

Για ένα μεγάλο κομμάτι της ταινίας επιστημονικής φαντασίας, ο χαρακτήρας της έπρεπε να αποφύγει τους δεινόσαυρους φορώντας ψηλά τακούνια, κάτι το οποίο, εκτός από γελοίο, θεωρήθηκε και σεξιστικό από φαν της σειράς. Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον σκηνοθέτης της ταινίας Colin Trevorrow, ο οποίος πρότεινε στην Howard μια σειρά πιο «λογικών» επιλογών.

Η συνέχεια του «Jurassic World», η οποία για την ώρα τιτλοφορείται «Ancient Futures», αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2018, με τα γυρίσματα να ξεκινούν στις αρχές του 2017. Πέραν της Howard, θα επιστρέψει και ο Chris Pratt στον πρωταγωνιστικό του ρόλο. Ο Trevorrow δεν θα σκηνοθετήσει τη νέα ταινία, αλλά θα παραμείνει ως σεναριογράφος και εκτελεστικός παραγωγός. Αντικαταστάτης του Treverrow θα είναι ο Juan Antonio Bayona, ο οποίος σκηνοθέτησε την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «The Impossible» το 2012.

Αναφορικά με την νέα ταινία, ο Trevorrow δήλωσε ότι θα είναι πιο τρομακτική και με περισσότερο σασπένς, βάσει σχεδιασμού. Αποκάλυψε ότι ήθελε εξαρχής να την σκηνοθετήσει ο Bayona, πριν καν γίνει γνωστό ότι υπήρχε τέτοια πιθανότητα, οπότε η όλη ταινία έχει χτιστεί με γνώμονα το σύνολο των ικανοτήτων του. Ο Treverrow επίσης γνωστοποίησε ότι στη νέα ταινία δεν θα υπάρχουν δεινόσαυροι στρατιώτες, όπως στην πρώτη. Όπως εξήγησε, του άρεσε η ιδέα αρχικά ως το άπιαστο όνειρο ενός τρελού. Η ιδέα των «στρατιωτικοποιημένων» δεινοσαύρων εμφανίστηκε σε ένα από τα πρώιμα σενάρια και υποστηριζόταν από τον χαρακτήρα που κατέληξε να γίνει ο Owen (τον οποίο υποδύθηκε ο Chris Pratt). Η πρώτη αντίδραση του Treverrow και του Derek Conolly (έτερος των σεναριογράφων) στην ιδέα, ήταν ότι ο Owen πρέπει να είναι τρελός, γιατί κάτι τέτοιο υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να αποτελούσε σχέδιο των κακών της ιστορίας.