Νέα διάκριση για τον «Αστακό»: Βραβείο καλύτερου σεναρίου στα Los Angeles Film Critics Awards

the-lobster
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ανακοινώθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι νικητές των 42ων Βραβείων με νικητές μεταξύ άλλων τους Γιώργο Λάνθιμο κι Ευθύμη Φιλίππου.

Δε σταματάνε οι διακρίσεις για τον «Αστακό» καθώς λίγες μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στα Critics' Choice Awards, η ταινία απέσπασε χτες βράδυ (Κυριακή 4 Δεκεμβρίου) το βραβείο καλύτερου σεναρίου στα Βραβεία της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου του Λος Άντζελες (LAFCA). Η ανακοίνωση έγινε μέσω Twitter ενώ η επίσημη τελετή παράδοσης των βραβείων στους νικητές θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιανουαρίου 2017.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς στέφθηκε ο Barry Jenkins με την ταινία του «Moonlight» που απέσπασε διακρίσεις σε τέσσερις κατηγορίες: Καλύτερη Ταινία, Καλύτερη Σκηνοθεσία (Barry Jenkins), B' Ανδρικός Ρόλος (Mahershala Ali) και Καλύτερη Φωτογραφία (James Laxton). 

Η Isabelle Huppert στο «Μέλλον»

Τα Βραβεία Α' Αντρικού και Γυναικείου Ρόλου απονεμήθηκαν στους Adam Driver (για το «Paterson») και Isabelle Huppert (για τα «Elle» και «Το Μέλλον»). To Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας απονεμήθηκε στο κορεάτικο Handmaiden («Η Κλέφτρα»), αφήνοντας πίσω το γερμανικό φαβορί (και για πολλούς ταινία της χρονιάς) Toni Erdman της Maren Ade.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πολυαναμενόμενη ταινία La La Land, παρότι ήταν υποψήφια σε πέντε κατηγρορίες, διακρίθηκε μόνο σε μία και συγκεκριμένα σε αυτή του καλύτερου soundtrack.

Dale Robinette

Emma Stone και Ryan Gossling στο γοητευτικό La La Land

Δείτε αναλυτικά τους νικητές των βραβείων LAFCA εδώ.