Η τηλεόραση επηρέασε τα ονόματα των παιδιών το 2016

stranger-things
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Σημαντική άνοδο στην δημοφιλία ονομάτων όπως Dustin, Mike, Tyreese και Hershel.

Η επιτυχία τηλεοπτικών σειρών όπως το «Stranger Things» και «The Walking Dead» φαίνεται ότι επηρεάζει τα ονόματα που δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους, σύμφωνα με μια έρευνα του Baby Center.

Στην λίστα με τα πιο δημοφιλή ονόματα για το 2016, τα ονόματα των χαρακτήρων του «Stranger Things» της Netflix σημείωσαν εντυπωσιακή άνοδο. Για φέτος σημειώθηκε μια αύξησης τάξης του 32% για το όνομα Dustin, 28% για το Mike και 23% για το Joyce.

Αντίστοιχα όμως και η σειρά της AMC «The Walking Dead» φαίνεται να εμπνέει τους γονείς όταν αποφασίζουν τα ονόματα των παιδιών τους, με το όνομα Tyreese να είναι 48% πιο δημοφιλές, το Hershel κατά 37% και το Carol 18%. Εντυπωσιακή άνοδο στην δημοφιλία σημείωσε και το όνομα Harley, πιθανόν λόγω της Harley Quinn από την «Ομάδα Αυτοκτονίας».

Αναφορικά με το «Stranger Things», η Netflix πρόσφατα επιβεβαίωσε ότι η σειρά ανανεώθηκε για έναν δεύτερο κύκλο, ο οποίος θα αποτελείται από εννέα επεισόδια και θα προβληθεί μέσα στο 2017. Σε πρόσφατη συνέντευξή τους, οι δημιουργοί της σειράς αποκάλυψαν ότι ορισμένες από τις θεωρίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, τις οποίες διαβάζουν με ενδιαφέρον, είναι σωστές και ότι πολλά από αυτά που θέλουν να οι φαν της σειράς δουν βρίσκονται στον δεύτερο κύκλο.