Οι ταινίες της εβδομάδας (8/12/2016)

creepy
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Μια ενδιαφέρουσα ποικιλία ταινιών και αυτή τη βδομάδα, καθώς πλησιάζουν οι γιορτές.

Πλούσιες επιλογές και αυτή τη βδομάδα για μια έξοδο στον κινηματογράφο με επιστημονική φαντασία, περιπέτεια και δραματικές ερμηνείες.

«Creepy»
Ένας πρώην ιδιωτικός ντετέκτιβ δέχεται τηλεφώνημα από έναν παλιό του συνάδελφο που του ζητά να εξετάσει την άλυτη υπόθεση μίας αγνοούμενης οικογένειας, που συνέβη έξι χρόνια πριν. Παράλληλα μετακομίζει σε νέο σπίτι μαζί με τη σύζυγόο του και ο καινούριος τους γείτονας έχει μία άρρωστη γυναίκα και μία νεαρή κόρη. Μία μέρα, η κόρη του γείτονα τον ενημερώνει πως αυτός ο άνδρας δεν είναι ο πατέρας της, αλλά κάποιος άγνωστος.

Glen Wilson
«Office Christmas Party»
Όταν η επικεφαλής μιας εταιρείας αποφασίζει να κλείσει το τμήμα του αδελφού της, εκείνος πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του με τους συναδέλφους του για να εντυπωσιάσουν έναν υποψήφιο πελάτη και να κλείσουν μια μεγάλη συμφωνία, που μπορεί να σώσει τις δουλειές τους. Τι αποφασίζουν να κάνουν για να τον εντυπωσιάσουν; Να διοργανώσουν ένα επικό πάρτι για τα Χριστούγεννα! Φυσικά, το πάρτι γρήγορα ξεφεύγει κάθε ελέγχου και οι παριστάμενοι γίνονται μάρτυρες μιας ξεκαρδιστικής καταστροφής.

«Αμερικάνικο Ειδύλλιο»
Βασισμένο στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο του Φίλιπ Ροθ, το «Αμερικάνικο Ειδύλλιο» παρακολουθεί μια οικογένεια που η φαινομενικά ειδυλλιακή ζωή της γκρεμίζεται από την κοινωνική και πολιτική αναταραχή της δεκαετίας του 1960. Ο Γιούαν Μακ Γκρέγκορ κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο και πρωταγωνιστεί ως ο Σίμουρ «Σουηδός» Λιβόβ, ένας κάποτε θρυλικός αθλητής του Λυκείου που είναι σήμερα επιτυχημένος επιχειρηματίας, παντρεμένος με μια πρώην βασίλισσα ομορφιάς. Αλλά το χάος σιγοβράζει κάτω από το αψεγάδιαστο προσωπείο της οικογενειακής ζωής του. Όταν η αγαπημένη του έφηβη κόρη εξαφανίζεται, αφότου κατηγορηθεί για την διάπραξη μιας βίαιης πράξης, ο «Σουηδός» αφιερώνει τη ζωή του στο να την βρει και να επανενώσει ξανά την οικογένεια του. Αυτό που θα ανακαλύψει θα τον ταρακουνήσει συθέμελα, εξαναγκάζοντας τον να δει κάτω από την επιφάνεια και να αντιμετωπίσει το χάος που δίνει σχήμα στον κόσμο γύρω του.

«Η Άφιξη»
12 μυστηριώδη διαστημόπλοια με εξωγήινους επιβάτες προσγειώνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας. Μία ομάδα ειδικών επιστημόνων συνιστάται για να ερευνήσει το συμβάν. Ανάμεσά τους, η Λουίζ Μπανκς, μια γλωσσολόγος που καλείται να βοηθήσει στην επικοινωνία με τους εξωγήινους ενώ ο χρόνος πιέζει και ο κόσμος απειλείται με έναν παγκόσμιο πόλεμο. Η Λουίζ θα πρέπει να πάρει μία απόφαση που θα θέσει σε κίνδυνο όχι μόνο την ζωή της αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα.

«Η Οδύσσεια»
Βιογραφική ταινία για τον μεγάλο Γάλλο τυχοδιώκτη και σκηνοθέτη Ζακ Ιβ Κουστό. Η οδύσσεια του μεγαλύτερου θαλασσοπόρου του 20ου αιώνα από τη Μεσόγειο και τη Νότιο Αφρική μέχρι την Ανταρκτική, με το θρυλικό σκάφος «Καλυψώ» και όλες οι συγκρούσεις και τα πάθη εντός και εκτός ταξιδιού, περιγράφονται σε μια μαγευτική ταινία που θα συγκινήσει και θα εντυπωσιάσει.

«Οι εξομολογήσεις»
Η παγκόσμια οικονομική ελίτ συγκεντρώνεται σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο για μια σύνοδου των G8, όπου θα υπογραφεί μια συμφωνία που θα κρίνει το μέλλον του κόσμου. Ανάμεσα στους επισκέπτες είναι και ένας μυστηριώδης μοναχός, τον οποίο καλεί ο πρόεδρος του ΔΝΤ να τον εξομολογήσει, στα κρυφά, το βράδυ πριν την συμφωνία. Την επόμενη μέρα ο πρόεδρος βρίσκεται νεκρός στο δωμάτιό του και ο μόνος που γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη είναι ο αινιγματικός μοναχός.

«90 χρόνια ΠΑΟΚ - Nοσταλγώντας το μέλλον»
Οι μεγάλοι σταθμοί της ομάδας, η χαμένη πατρίδα και ο ξεριζωμός, το ιστορικό και κοινωνικό φόντο, ξετυλίγονται στον φακό σαν ένα ζωντανό κινηματογραφικό ημερολόγιο, μέσα από τις εξομολογήσεις παλαίμαχων και νέων ποδοσφαιριστών, προπονητών, παραγόντων και πιστών φίλων του ΠΑΟΚ, όπως οι Νότης Τσίντογλου, Γιώργος Κούδας, Στέφανος «Κλάους» Αναστασιάδης, Ιβάν Σαββίδης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και άλλοι. Από το γήπεδο της Τούμπας, στο Σύνδεσμο Φίλων ΠΑΟΚ του Ντίσελντορφ και από την Κωνσταντινούπολη στην Λισαβόνα, η κάμερα αποτυπώνει την ιστορία μίας ομάδας που γράφεται αδιάλειπτα στις κερκίδες, στο γήπεδο, στους δρόμους των ταξιδιών της και στις αναμετρήσεις με τους μεγάλους της αντιπάλους, αλλά πρωτίστως με τον εαυτό της.

«Aγάπη, αγάπη, αγάπη»
Η Στέλλα, μια σαραντάρα εξωτική γυναίκα, μετά το θάνατο του άντρα της σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, που τα αίτιά του έμειναν αδιευκρίνιστα από την αστυνομία, δίνει παραστάσεις sex show σε έναν παλιό κινηματογράφο τέχνης, που έχει μετατραπεί σε στριπτιζάδικο, προκειμένου να επιβιώσει με την νεαρή κόρη της, την Φανή. Εκεί θα την γνωρίσει ένας γερασμένος πια playboy, ο Νίκος, που περιφέρεται μόνος, παρατημένος από την γυναίκα του, αλλά και τον γιο του, τον Έκτορα, ο οποίος μόλις έχει παντρευτεί. Ο Νίκος θα αγαπήσει την Στέλλα ακαριαία, απόλυτα, απεγνωσμένα. Και θα την διεκδικήσει. Όμως τα παιδιά τους, η Φανή κι ο Έκτορας, θα διεκδικήσουν κι αυτά το μερίδιό τους από την αγάπη. Γιατί η Φανή, που δεν έχει αποδεχτεί τον θάνατο της πατέρα της, έχει γίνει πλέον επιθετική, ατίθαση, εκρηκτική. Και κυρίως ερωτική. Με τον κάθε άντρα. Και με όλους. Αλλά και ο Έκτορας, εγκαταλειμμένος από την μητέρα του, γίνεται μέρα με την μέρα ένας βίαιος και απρόβλεπτος άντρας. Τους λείπει η αγάπη και την θέλουν όσο τίποτα δική τους. Μόνο δική τους. Άραγε η αγάπη θα μπορέσει να αλλάξει την μοίρα αυτών των ανθρώπων; Μπορεί η αγάπη να νικήσει κάτι κολοσσιαίο όπως η μοίρα; Κι αν μπορεί, μέχρι που θα φτάσουν για την αγάπη;