Επιστροφή στο Broadway για τον Jake Gyllenhaal

gyllenhaal-arrives-on-the-red-carpet-for-the-film-demolition-during-the-40th-toronto-international-film-festival-in-toronto Mark Blich
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ο 35χρονος χολιγουντιανός ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στο μιούζικαλ του Stephen Sondheim, «Sunday in the Park With George».

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την παρθενική του εμφάνιση στο Broadway, όταν το 2015 συμπρωταγωνιστήσε με τη Ruth Wilson στους «Αστερισμούς» (Constellations) του Nick Payne, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και αποδεικνύοντας ότι δεν είναι σπουδαίος ηθοποιός μόνο στη μεγάλη οθόνη, αλλά και στο θεατρικό σανίδι.

Ο λόγος για τον Jake Gyllenhaal, έναν από τους πλέον ταλαντούχους χολιγουντιανούς σταρ της γενιάς του, γνωστός από τους ρόλους του στις ταινίες «Prisoners», «Prince of Persia», «Donnie Darko» και φυσικά στο «Brokeback Mountain», για το οποίο απέσπασε υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Λίγους μήνες μετά το περσινό ντεμπούτο του στο περίφημο θέατρο της Νέας Υόρκης, ο 35χρονος σταρ ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο ροκ μιούζικαλ «Το μαγαζάκι του τρόμου» (Little Shop of Horrors) και τώρα, μαθαίνουμε ότι θα παίξει σε ένα ακόμη. Θα πρωταγωνιστήσει στο μιούζικαλ «Sunday in the Park With George», σε στίχους και μουσική του κορυφαίου Stephen Sondheim.

Πρόκειται για ένα πολυβραβευμένο έργο –κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ το 1985, δύο βραβεία Τόνι και Ολιβιέ-, που έκανε πρεμιέρα στο Broadway το 1984. Λέγεται ότι η ιστορία του είναι εμπνευσμένη από τον πίνακα ζωγραφικής «A Sunday Afternoon on the Island of La Grande Jatte» του Georges Seurat. Η υπόθεσή του περιστρέφεται γύρω από ένα φανταστικό Seaurat -ρόλο τον οποίο θα αναλάβει ο Gyllenhaal- και τις προσπάθειές του να φιλοτεχνήσει το εν λόγω έργο τέχνης.

Το «Sunday in the Park With George» θα κάνει πρεμιέρα 23 Φεβρουαρίου 2017 στο Hudson Theatre.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ