Οι ταινίες της εβδομάδας (15/12/2016)

rogue-one-a-star-wars-story
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η νέα επική περιπέτεια «Star Wars» ξεχωρίζει στις επιλογές αυτής της εβδομάδας.

Εξαιρετικές επιλογές αυτή την εβδομάδα στον κινηματογράφο για μικρούς και μεγάλους, με animation, επιστημονική φαντασία κωμωδία, δράμα και μια γιορτινή διάθεση.

«Τέλειοι Ξένοι»
Οι «Τέλειοι Ξένοι» βάζουν φωτιές σε ερωτικές και φιλικές σχέσεις, κάνοντας μια πολύ απλή, εύστοχη αλλά και φοβερά επίκαιρη ερώτηση: θα άφηνες τον σύντροφό σου και τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους να ακούσουν τις κλήσεις που δέχεσαι στο κινητό σου; Να διαβάσουν τα μηνύματα που λαμβάνεις και στέλνεις; Να δουν τις αποθηκευμένες φωτογραφίες; Και τι θα μάθαιναν για σένα, αν το έκαναν; Οι πρωταγωνιστές της ταινίας ξεκινούν ένα τέτοιο παιχνίδι, μόνο που δεν είναι καθόλου έτοιμοι για αυτό που έρχεται…

«Τραγούδα»
Ένα πολυμήχανο και πάντα υπεραισιόδοξο κοάλα, ο Μπάστερ Μουν, προσπαθεί με κάθε τρόπο να σώσει το θέατρό του από τη χρεοκοπία. Έτσι στρατολογεί τον καλύτερό του φίλο, τον Έντι, το πρόβατο, για να φιλοξενήσει έναν ανεπανάληπτο διαγωνισμό τραγουδιού στο θέατρό του. Πέντε διαγωνιζόμενοι ξεχωρίζουν σε αυτόν τον διαγωνισμό γεμάτο επιτυχίες: ένα ποντίκι, μια ντροπαλή ελεφαντίνα, ένα εκκεντρικό γουρούνι, ένας γορίλα και ένας πανκ-ροκ σκαντζόχοιρος.

«Ο Άι Βασίλης Είναι Πολύ Λέρα»
Ο Γουίλι Σόουκ, ο πιο μεθυσμένος, άπληστος και κακός Άγιος Βασίλης, επιστρέφει με τον αθυρόστομο κολλητό του Μάρκους και τον χαρωπό Θέρμαν Μέρμαν για να ληστέψουν, αυτή τη φορά, έναν φιλανθρωπικό οργανισμό, παραμονή Χριστουγέννων.

«Rogue One: A Star Wars Story»
Σε μια εποχή συγκρούσεων, μια ομάδα από απρόσμενους ήρωες ενώνει τις δυνάμεις της σε μία αποστολή να κλέψει τα σχέδια του Death Star, του απόλυτου εργαλείου καταστροφής της Αυτοκρατορίας. Αυτό το κομβικό γεγονός στο χρονοδιάγραμμα των Star Wars φέρνει κοντά συνηθισμένους ανθρώπους που καλούνται να κάνουν ασυνήθιστα πράγματα και, έτσι, να υπηρετήσουν κάτι πολύ μεγαλύτερο από τους ίδιους.

«Όταν Ξέσπασε η Βία»
Ο Ρομάν επιστρέφει στην περιοχή στα σύνορα Ρουμανίας-Ουκρανίας, όπου έχει κληρονομήσει γη από τον παππού του. Αν και είναι αποφασισμένος να πουλήσει αυτήν την αχανή, πλην άγονη έκταση, δέχεται μια προειδοποίηση από τον χωροφύλακα της περιοχής πως ο παππούς του ήταν ένας τοπικός αρχιμαφιόζος και πως οι άνδρες του δεν προτίθενται ν’ αφήσουν τη γη -και το λαθρεμπόριο στο οποίο επιδίδονται- χωρίς να παλέψουν.

«Το Κοινόβιο»
Η Άννα κι ο Έρικ κληρονομούν ένα πολύ μεγάλο σπίτι, και μαζί με την έφηβη κόρη τους αποφασίζουν να μετακομίσουν εκεί και να δημιουργήσουν ένα κοινόβιο. Με την οικογένεια στο επίκεντρο της ιστορίας, καλούμαστε να ζήσουμε το όνειρο της κοινής συμβίωσης, συμμετέχουμε στις συναντήσεις τους, στα δείπνα και τα πάρτι. Φιλία, αγάπη κι αλληλεγγύη συνυπάρχουν αρμονικά κάτω από μία στέγη, έως ότου μια ερωτική σχέση υποβάλλει ολόκληρο το κοινόβιο σε δοκιμασία.

«Ο Πιστός»
Ο Βενιαμίν, ένας μοναχικός, περιθωριοποιημένος έφηβος, βρίσκει ανακούφιση στις Αγίες Γραφές και μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Ταρτούφο που φέρνει με τις ερωτήσεις του τα πάνω κάτω στο σπίτι και στο σχολείο. Μπορούν τα κορίτσια να πηγαίνουν στην πισίνα του σχολείου με μπικίνι; Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση έχει θέση στο σχολείο; Είναι σωστό η Θεωρία της Εξέλιξης να διδάσκεται στο πλαίσιο των μαθημάτων Φυσικής Ιστορίας; Σε μικρό χρονικό διάστημα όλοι γύρω του συνεπαίρνονται από τις βεβαιότητες του νεαρού. Μόνο η καθηγήτρια Βιολογίας, η Έλενα, τολμά να αντιπαρατεθεί μαζί του και μάλιστα στο δικό του έδαφος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ / [email protected]