Ο Al Pacino επιστρέφει στη σκηνή ως Tennessee Williams

al-pacino
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Θα πρωταγωνιστήσει στην παράσταση «God Looked Away», που εξιστορεί τη ζωή και το έργο του εμβληματικού Αμερικανού συγγραφέα.

Δύο χρόνια περίπου μετά τις απογοητευτικές κριτικές που έλαβε για το «China Doll», το ολοκαίνουργιο έργο του David Mamet, που παρουσίασε το 2015 στο Broadway, ο Al Pacino ετοιμάζεται για την επιστροφή του στη θεατρική σκηνή.

Ο 76χρονος βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός θα υποδυθεί τον Tennessee Williams στο βιογραφικό έργο τού Dotson Rader «God Looked Away», υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Robert Allan Ackerman. Πρόκειται για ένα έργο βασισμένο στη βιογραφία του σπουδαίου Αμερικανού συγγραφέα -κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ το 1948 για το «Λεωφορείον ο Πόθος» και το 1955 για τη «Λυσσασμένη Γάτα»-, που έγραψε ο Rader το 1985. Δύο χρόνια πριν, στις 25 Φεβρουαρίου 1983, ο Williams είχε βρεθεί νεκρός στο δωμάτιο που είχε νοικιάσει στο ξενοδοχείο Elysee στη Νέα Υόρκη, έχοντας σφηνωμένο στο λαιμό του ένα φελλό. Αν και επιθυμία του ίδιου ήταν να αποτεφρωθεί και να σκορπιστούν οι στάχτες του στον Κόλπο του Μεξικού, θάφτηκε τελικά στον οικογενειακό τάφο του στο Σαιν Λούις.

Συμπρωταγωνίστρια του Pacino θα είναι η Judith Light, υποδυόμενη την πιο κοντινή φίλη του Williams, Estelle. Το «God Looked Away» θα κάνει πρεμιέρα στις 8 Φεβρουαρίου στο Pasadena Playhouse στην Καλιφόρνια.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ