Η Jennifer Lawrence θέλει τη Mystique στους «Guardians Of The Galaxy»

jennifer-lawrence-mystique-xmen
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Δυστυχώς, όμως, τα πνευματικά δικαιώματα (και τα κόμικ) καθιστούν κάτι τέτοιο εξαιρετικά δύσκολο.

Οι εμπειρίες της Jennifer Lawrence στις ταινίες «X-Men», ως μεταλλαγμένη Mystique, δεν ήταν οι καλύτερες, αλλά, όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη, θα επέστρεφε στον ρόλο της, υπό όρους.

Η Lawrence συμπρωταγωνιστεί με τον Chris Pratt στην ταινία «Passengers» και στo πλαίσιo συνέντευξης που έδωσε στο MTV, δήλωσε ότι θα ήθελε να γυρίσει ως Mystique, αλλά μόνο σε μια ταινία «Guardians Of The Galaxy». Ο Pratt, ο οποίος πρόσφατα ολοκλήρωσε τη συνέχεια των «Guardians Of The Galaxy», αστειεύτηκε ότι υπάρχει προφορική συμφωνία και άρα πρέπει να την κάνει.

Δυστυχώς, όμως, κάτι τέτοιο είναι πρακτικά ανέφικτο, αφού τα πνευματικά δικαιώματα για την Mystique (και τους υπόλοιπους X-Men) ανήκουν στην 20th Century Fox, ενώ τα δικαιώματα για τους «Guardians Of The Galaxy» ανήκουν στην Marvel. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει οι δυο εταιρείες παραγωγής να έρθουν σε συμφωνία, ανάλογη με αυτή που επέτρεψε τον Spider-Man να εμφανιστεί στoν «Εμφύλιο πόλεμο» με τον Captain America.

Κατά δεύτερο λόγο, ενώ οι χαρακτήρες της Mystique και των «Guardians Of The Galaxy» ανήκουν στην Marvel Comics, ποτέ δε συναντήθηκαν στα κόμικ. Η πορεία των «Guardians Of The Galaxy» κινήθηκε ανεξάρτητα από αυτή των X-Men γενικότερα, οπότε μια τέτοια συνύπαρξη θα ήταν λίγο «προβληματική» για τους φαν των κόμικ.