Ο Sir Anthony...Hitchcock

o-sir-anthonyhitchcock

Anthony Hopkins και Alfred Hitchcock: ποιός είναι ποιός;

ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Η ομοιότητα σοκάρει, αλλά οι καλλιτεχνικές πορείες και ευφυΐες των Anthony Hopkins και Alfred Hitchcock κάνουν την κινηματογραφική τους «ένωση» αναμφίβολα ιδανική και σχεδόν αναμενόμενη.

Χωρίς ίχνος υπεροψίας και με το καλλιτεχνικό του εκτόπισμα να τον κατατάσσει ανάμεσα στα ιερά τέρατα της 7ης τέχνης, ο μοναδικός Anthony Hopkins ετοιμάζεται πυρετωδώς να υποδυθεί ένα «κεφάλαιο» της σκηνοθετικής πρωτοπορίας, που ακούει στο όνομα Alfred Hitchcock.

Μετά την ενσάρκωση ιστορικών προσωπικοτήτων όπως είναι ο Πικάσο και ο Νίξον, ο Anthony Hopkins ενσαρκώνει τον ομώνυμο ρόλο στην ταινία «Hitchcock», η οποία αναμένεται να βγει στις αίθουσες το 2013.

Σε σκηνοθεσία Sacha Gervasi (σεναριογράφου του «The Terminal»), η ταινία εστιάζει στη σχέση του μεγάλου κινηματογραφιστή με τη γυναίκα του Alma Reville, την οποία υποδύεται η οσκαρική Helen Mirren.

Η ταινία χρονολογικά τοποθετείται την περίοδο, κατά την οποία ο σκηνοθέτης προσπαθούσε να πείσει τους χρηματοδότες να συνδράμουν στην παραγωγή της ταινίας «Ψυχώ».

Αρχικά οι παραγωγοί δεν είχαν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επιλογή αυτή του Hitchcock, αλλά ο ίδιος ήταν ανένδοτος και προκειμένου να γυρίσει την θρυλική, όπως αποδείχτηκε ταινία κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα μόνος του και με δική του ανεξάρτητη παραγωγή κινηματογράφησε τελικά το «Ψυχώ» με κόστος, το οποίο έφτασε μόλις τις 800 χιλ. δολάρια.

Με άλλα λόγια η ταινία είναι όλα όσα έγιναν πίσω από τις κάμερες του κλασικού πλέον θρίλερ, αποδεικνύοντας περίτρανα την πρωτοποριακή του σκέψη και δημιουργία.

Ακριβώς 52 χρόνια μετά, λοιπόν, την επική σκηνή του ντους, η ιστορία «επιστρέφει» για να στοιχειώσει τη Scarlett Johansson, η οποία υποδύεται την ηθοποιό Janet Leigh, δηλαδή την κινηματογραφική Marion Crane.

Πίσω από κουρτίνα του μπάνιου, αυτή τη φορά, θα δούμε τον James D’Arcy, να υποδύεται τον Anthony Perkins, ο οποίος με τη σειρά του υποδύθηκε τον διάσημο Norman Βates.