Iron Man, Hulk, και Captain America σε ήχους Soundgarden

iron-man-hulk-kai-captain-america-se-ixous-soundgarden

ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Όταν όλοι «Οι Εκδικητές» αφήνουν στην άκρη τους ανταγωνισμούς για χάρη της παγκόσμιας ειρήνης, το αποτέλεσμα είναι δράση, αμείωτη περιπέτεια και σασπένς σε μία ταινία που συγκεντρώνει τους μεγαλύτερους σταρ της οθόνης και της μουσικής.

«Οι Εκδικητές» (The avengers)

Από τα ονόματα που συμμετέχουν στους «Εκδικητές» καταλαβαίνει κανείς ότι σίγουρα δεν είναι η ταινία που θα περάσει απαρατήρητη. Ο μοναδικός Robert Downey Jr. εξάλλου ως Iron Man έχει ήδη πείσει ότι μπορεί να μετατρέψει ένα…κόμικ σε απίστευτη περιπέτεια blockbuster.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή καθώς τον ακολουθούν ο Hulk, ο Captain America, ο Thor, o Hawkeye και η Black Widow, κατά κόσμο Scarlett Johansson. Με όλους αυτούς επί …οθόνης το στοίχημα για την εταιρεία παραγωγής είναι σίγουρο, τουλάχιστον εισπρακτικά.

Το δημιούργημα του Stan Lee και του Jack Kirby, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το Σεπτέμβρη του 1963, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη και προσφέρει ένα πλούσιο θέαμα, με έξυπνο χιούμορ και πολύ μα πολύ δράση, στο οποίο οι σούπερ ήρωες αξίζουν τα λεφτά τους για μία περιπέτεια που η τρισδιάστατη τεχνολογία της πάει «γάντι».

Οκ, ο τελικός σκοπός, δηλαδή η σωτηρία της Γης, δεν είναι και η πιο πρωτότυπη ιδέα, αλλά, δεδομένου ότι κάποιος έχει αντίληψη της ταινίας που θα παρακολουθήσει, το να βλέπει όλους τους αγαπημένους ήρωες των κόμικ να παλεύουν γι’ αυτό, ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς.

Ένας για όλους και όλοι για έναν απέναντι σε έναν αρκετά πειστικό κακό, «Οι Εκδικητές» έχουν σύμμαχο και τους …Soundgarden, το συγκρότημα από το Σιάτλ, που υπογράφει την μουσική των τίτλων της ταινίας αλλά και ξεχωριστούς hard rock ήχους, από Evanescence μέχρι Bush, που ταιριάζουν απόλυτα στην ένταση και τον ρυθμό της ταινίας.

Η υπόθεση πιο αναλυτικά, λοιπόν θέλει τους Iron Man, Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye και Black Widow να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για δράση, όταν ο Nick Fury, διευθυντής της διεθνούς οργάνωσης για την ειρήνη, γνωστή ως Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α., ξεκινάει μια τολμηρή και παγκόσμιας εμβέλειας εκστρατεία προκειμένου να συσπειρώσει τους «Εκδικητές» για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό που απειλεί την ασφάλεια του πλανήτη.

Για το λόγο αυτό ο Nick Fury πρέπει να βρει έναν τρόπο να πείσει τους υπέρ ήρωες να συνεργαστούν αντί να ανταγωνίζονται μεταξύ τους, καθώς ο πανίσχυρος και επικίνδυνος Loki έχει αποκτήσει πρόσβαση στο Τεσσεράκτιον (τον ΥπερΚύβο) και την ανεξάντλητη δύναμη του.

Σκηνοθεσία, σενάριο: Joss Whedon, πρωταγωνιστούν: Robert Downey Jr, Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Samuel L . Jackson. Η ταινία προβάλλεται από την Feelgood.