Η Scarlet Johansson έκοψε τα περισσότερα εισιτήρια για το 2016

scarlett-Johansson Mario Anzuoni
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Στην φετινή λίστα του Forbes θριάμβευσαν, επιπλέον, οι ταινίες βασισμένες σε κόμικ με υπερήρωες.

Οι ταινίες της Scarlet Johansson είχαν τα μεγαλύτερα έσοδα στις κινηματογραφικές αίθουσες για το 2016, σύμφωνα με την ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes, η οποία βασίζεται στις πωλήσεις εισιτηρίων.

Συγκεκριμένα, οι ταινίες της Johansson – στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το «Captain America: Civil War» και η σάτιρα «Hail, Caesar!» των αδερφών Κοέν – για το 2016 είχαν έσοδα της τάξης των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως. Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν ισόπαλοι ο «Captain America» Chris Evans και ο «Iron Man» Robert Downey Jr, με 1,15 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα από εισιτήρια έκαστος.

Παρά τις κριτικές, οι ταινίες της DC, όπως η «Ομάδα Αυτοκτονίας», έκοψαν πολλά εισιτήρια.

Στην φετινή λίστα θριάμβευσαν οι ταινίες βασισμένες σε κόμικ και με υπερήρωες, αφού η Margot Robbie και ο Will Smith της «Ομάδας Αυτοκτονίας» βρέθηκαν στην τέταρτη και δέκατη θέση αντίστοιχα. Η Amy Adams, ο Ben Affleck και ο Henry Cavill, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στο «Batman v Superman: Αυγή της δικαιοσύνης» βρέθηκαν στην πέμπτη, έκτη και έβδομη θέση, ενώ ο Ryan Reynolds του «Deadpool» στην όγδοη. Στην ένατη θέση κατετάγη η Felicity Jones, με τις ταινίες της να κόβουν εισιτήρια αξίας 805 εκατομμύρια δολαρίων, κυρίως λόγω του «Rogue One».