Ο Ryan Gosling θα πατήσει στο φεγγάρι

ryan-gosling
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ξανασμίγει με τον σκηνοθέτη του «La La Land» σε ταινία για τον Neil Armstrong.

Η ζωή του πρώτου αστροναύτη που πάτησε στο φεγγάρι, του Neil Armstrong, θα γίνει ταινία, με τον Ryan Gosling να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο Gosling και ο Damien Chazelle, σκηνοθέτης του «La La Land», θα συνεργαστούν ξανά στην ταινία «First Man», για τη ζωή του Αμερικανού αστροναύτη.

NASA

Η βιογραφική ταινία θα είναι βασισμένη στο βιβλίο «First Man: A Life Of Neil A. Armstrong» του James Hansen και το σενάριο της ταινίας έχει αναλάβει ο Josh Singer του «Spotlight». Το «First Man» θα επικεντρώνεται στις προσπάθειες της NASA να στείλει έναν άνθρωπο με ασφάλεια στο φεγγάρι, καθώς και στις θυσίες και το κόστος, τόσο των αστροναυτών, όσο και των ΗΠΑ για να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.

NASA

Τελικά, μετά από περίπου οχτώ χρόνια προσπαθειών, ο Armstrong έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι, τον Ιούλιο του 1969, με την αποστολή «Apollo 11». Πριν πάει στην NASA, ο Armstrong ήταν πιλότος βομβαρδιστικού της αεροπορίας του Ναυτικού κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και στη συνέχεια εργάστηκε ως πιλότος δοκιμών. Πέθανε τον Αύγουστο του 2012 στην ηλικία των 82 ετών.