To «Rogue One» θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετικό

ben-mendelsohn-orson-krennic-rogue-one Jonathan Olley
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ο βασικός εχθρός της ταινίας μιλά για τις κομμένες και εναλλακτικές σκηνές.

Ο Ben Mendelsohn αποκάλυψε ότι υπάρχουν πάρα πολλές κομμένες και εναλλακτικές σκηνές, οι οποίες θα μπορούσαν να αλλάξουν εντελώς την ιστορία του «Rogue One». Σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στο Collider, ο ηθοποιός μίλησε για τα επιπρόσθετα γυρίσματα της νέας ταινίας των «Πόλεμος των Άστρων».

«Είχαμε πολλαπλούς τρόπους για να ακολουθήσουμε οποιοδήποτε σενάριο», δήλωσε ο Mendelsohn, ο οποίος έπαιξε τον Orson Krennic, βασικό εχθρό της ταινίας. Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι υπάρχει τέτοια πληθώρα επιλογών ώστε «τουλάχιστον τέσσερις σημαντικές σκηνές» να μπορούσαν να παρουσιαστούν διαφορετικά. Συνέχισε εκτιμώντας ότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές «σε 20 με 30 σκηνές», οι οποίες θα συντελούσαν σε μια διαφορετική εκδοχή της ταινίας.

Youtube

Μια από τις σκηνές του τρέιλερ που δεν συμπεριλήφθηκε στην έκδοση που προβλήθηκε στους κινηματογράφους.

Οι επιπρόσθετες σκηνές στις οποίες αναφέρεται ο Mendelsohn είχαν γυριστεί τον Μάιο, μετά από απαίτηση της Disney. Δεδομένων των διαφορών που υπάρχουν στο τρέιλερ της ταινίας και την εκδοχή που προβλήθηκε στους κινηματογράφους, η κυκλοφορία της ταινίας σε Blu Ray αναμένεται με ενδιαφέρον, αφού πιθανόν να συμπεριληφθούν ορισμένες από τις κομμένες και εναλλακτικές σκηνές. Στο παρελθόν έχουν υπάρξει πολλές τέτοιες στις ταινίες των «Πόλεμος των Άστρων», τόσο την εποχή που το franchise ανήκε στον George Lucas, όσο και μετά την πώληση στην Disney. Συχνά, ορισμένες από αυτές συμπεριλαμβάνονται στις επανεκδόσεις σε DVD, Blu Ray κτλ, είτε ως bonus feature, είτε (σε πιο σπάνιες περιπτώσεις) στην ίδια την ταινία, μετά από μοντάζ.

Youtube

Μια από τις κομμένες σκηνές τις τελευταίας ταινίας της σειράς, του «Επεισοδίου 7 – Η Δύναμη Ξυπνά» ίσως αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την προσωπικότητα της Carrie Fisher. Στη σκηνή αυτή, η Fisher, ως Leia Organa, ζητά από μια νεαρή αξιωματικό να επικοινωνήσει με την Γαλαξιακή Γερουσία. Όταν η αξιωματικός διστάζει να ακολουθήσει τη διαταγή, η Fisher απαντά με το γνωστό, σαρδόνιο χιούμορ της ότι «δεν πιστεύουν όλοι οι γερουσιαστές ότι είμαι τρελή. Ή μπορεί να το πιστεύουν. Δεν με ενδιαφέρει».