Γιατί δεν σκηνοθετεί ταινίες υπερηρώων ο Ridley Scott;

ridley-scott-prometheus Kerry Brown
ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Θέλει να συνεχίσει να κάνει «έξυπνες ταινίες», παρά τον «αρκετά κακό» σύγχρονο κινηματογράφο.

Ο Ridley Scott, σκηνοθέτης των «Blade Runner», «Alien» και «Θέλμα και Λουίζ», αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη τον λόγο για τον οποίο έχει αρνηθεί να αναλάβει ταινίες με υπερήρωες.

Αφού ανέφερε ότι έχει αρνηθεί «πολλές φορές» να σκηνοθετήσει ταινίες με υπερήρωες, ο Scott εξήγησε ότι δεν μπορεί να πιστέψει στην «λεπτή, αραχνοΰφαντη ακροβασία της μη-πραγματικότητας του υπερήρωα. Έχω κάνει τέτοια ταινία – το «Blade Runner» είναι ένα κόμικ άμα το σκεφτεί κανείς, είναι μια σκοτεινή ιστορία σε έναν εξωπραγματικό κόσμο».

«Το «Blade Runner» είναι ένα κόμικ άμα το σκεφτεί κανείς, είναι μια σκοτεινή ιστορία σε έναν εξωπραγματικό κόσμο» σχολίασε ο Ridley Scott.

Αντίθετα, συνέχισε ο Scott, θέλει να συνεχίσει να σκηνοθετεί «έξυπνες ταινίες» και άφησε αιχμές για την ποιότητα των ταινιών με υπερήρωες: «Θα μπορούσε να βάλει κανείς τον Batman ή τον Superman σε εκείνον τον κόσμο και την ατμόσφαιρα [του «Blade Runner»], μόνο που εγώ θα είχα μια καλή ιστορία, αντί να μην υπάρχει ιστορία».

Δεν έμεινε όμως μόνο στις ταινίες με υπερήρωες ο Βρετανός σκηνοθέτης, αφού σχολίασε ότι ο σύγχρονος κινηματογράφος είναι «κατά κύριο λίγο αρκετά κακός». «Θέλω να συνεχίσω να κάνω ταινίες και ελπίζω ότι αυτό το γεγονός δεν θα επηρεάσει όσους από μας θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν έξυπνες ταινίες. Ελπίζω να μην με επηρεάσει», κατέληξε ο Riddley Scott.