Ο Robin Williams απορρίφθηκε από τον «Χάρι Πότερ» λόγω καταγωγής

robin-williams Lucas Jackson
ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ο μεγάλος Αμερικανός κωμικός ήθελε να παίξει τον Hagrid στις ταινίες αλλά η μη βρετανική του καταγωγή δεν το επέτρεψε.

Οι παραγωγοί του «Χάρι Πότερ» απέρριψαν τον Robin Williams λόγω καταγωγής. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Huffington Post, ο Αμερικανός ηθοποιός ήθελε διακαώς να παίξει τον Ρούμπεους Χάγκριντ, τον  δασοφύλακα και κλειδοκράτορα στη σχολή του Hogwarts. Δυστυχώς, όμως, ο σκηνοθέτης Chris Columbus αναγκάστηκε να τον απορρίψει επειδή οι παραγωγοί ήθελαν μόνο Βρετανούς ηθοποιούς.

Ο ρόλος του Ρούμπεους Χάγκριντ πήγε τελικά στον Robbie Coltrane.

«Ο Robin είχε τηλεφωνήσει [του Columbus] επειδή ήθελε πάρα πολύ να είναι στην ταινία, αλλά υπήρχε εντολή μόνο για Βρετανούς ηθοποιούς» αποκάλυψε η Janet Hirshenson, υπεύθυνη του casting. «Αφού είπε όχι στον Robin, δεν θα έλεγε ναι σε κανέναν άλλο, αυτό είναι σίγουρο. Δεν θα γινόταν», συμπλήρωσε η Hirshenson. Τελικά, ο ρόλος του Χάγκριντ πήγε στον Robbie Coltrane, ο οποίος τον ενσάρκωσε και στις οχτώ ταινίες της σειράς.

Περισσότερη τύχη είχε πάντως ο Eddie Redmayne, ο οποίος επίσης είχε περάσει από δοκιμαστικό για ρόλο στις ταινίες «Χάρι Πότερ», αλλά απέτυχε. Στη συνέχεια, όμως, ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Φανταστικά ζώα», την πρώτη ταινίας μιας νέας σειράς βασισμένης στον μαγικό κόσμο του Χάρι Πότερ.