Michael Keaton: «Το Batman Forever ήταν χάλια»

batman-returns-keaton
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ο πρώτος σύγχρονος κινηματογραφικός «Batman» αποκαλύπτει τι τον έκανε να απορρίψει τον ρόλο.

Το «Batman Forever» του Joel Schumacher δεν ήταν η καλύτερη ταινία στη σειρά ταινιών με τον «Σκοτεινό Ιππότη», αφήνοντας πίσω την gothic αισθητική του Tim Burton για έναν πιο λαμπερό, πολύχρωμο και κωμικό κόσμο. Αν και οι φαν συχνά κατακρίνουν τις επιλογές του σκηνοθέτη, η ερμηνεία του Val Kilmer ως Bruce Wayne/Batman είναι αξιοσημείωτη, δεδομένου του τι ακολούθησε στο «Batman And Robin».

Το «Batman Forever» απέρριψε την gothic και noir αισθητική του Tim Burton.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Hollywood Reporter ο Michael Keaton, ο οποίος ενσάρκωσε τον Batman στις δυο ταινίες που σκηνοθέτησε ο Burton, αποκάλυψε ότι απέρριψε τον ρόλο στον «Batman Forever» γιατί «ήταν χάλια». Όπως εξηγεί δεν ήταν ιδιαίτερα ζεστός στο σενάριο που είχαν ετοιμάσει οι Lee Batchler, Janet Scott Batchler και Akiva Goldsman, αλλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται να ήταν ένα σχόλιο του Schumacher. Συγκεκριμένα ο σκηνοθέτης αναρωτήθηκε γιατί πρέπει να είναι όλα τόσο σκοτεινά, καθαρή ένδειξη της διάθεσής του να φύγει από το επηρεασμένο από τον Frank Miller ύφος, που είχε αναπτύξει στις δυο πρώτες ταινίες ο Burton.

Το «θετικό» της υπόθεσης ήταν ότι η Warner Bros συνειδητοποίησε ότι ο Batman είναι φύσει σκοτεινός χαρακτήρας και έδωσε τα ηνία στον Christopher Nolan, ενώ οι εμπειρίες του Keaton με τον Batman σίγουρα τον βοήθησαν στο πολυβραβευμένο «Birdman».