Μυστικοί αστυνομικοί για επίλεκτες «γκάφες»

mustikoi-astunomikoi-gia-epilektes-gkafes

ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Η θρυλική ομάδα της «21 Jump Street» γυρνάει το χρόνο πίσω και επιστρέφοντας στα θρανία, προσφέρει remake γέλιου με αρκετή δόση αδρεναλίνης και περιπέτειας.

«21 Jump street»

Μπορεί να μη θυμίζει σε τίποτα την πρωτότυπη για το 1987, νεανική τηλεοπτική σειρά «21 Jump Street», με τους αστυνομικούς που ...μικρόφερναν και έμπαιναν undercover σε σχολεία για να πατάξουν την εγκληματικότητα αλλά το δίδυμο Jonah Hill και Channing Tatum είναι οι ...επίλεκτοι της ομάδας «21 Jump Street».

Οκ, η αλήθεια είναι ότι εμφανισιακά κανείς δεν θυμίζει Johnny Deep, αλλά τα καταφέρνουν ως «μυστικοί αστυνομικοί». Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αντί να επικεντρωθούν στην επίλυση της υπόθεσης, το πράγμα …ξεφεύγει λίγο καθώς προέχουν τα «προσωπικά σχολικά κατάλοιπα». Εκεί κάπου χάνουν τον έλεγχο αλλά όχι και το στόχο τους.

Σε μία ταινία που αγνοεί επιδεικτικά οτιδήποτε αναμενόμενο και αληθοφανές, με χαρακτηριστικότατο παράδειγμα ότι οι δύο πρωταγωνιστές είναι σαν τις μύγες μες το γάλα, αλλά κανείς δεν νοιάζεται, η ομάδα της «21 Jump Street» δεν πρόκειται ποτέ ξανά να είναι η ίδια.

Η ιστορία ξεκινά όταν ο Schmidt (Jonah Hill) και ο Jenko (Channing Tatum), δύο παλιοί συμμαθητές που δεν είχαν και την καλύτερη σχέση στο σχολείο, ξανασυναντιούνται στη Σχολή για Αστυνομικούς και αναθεωρούν. Φυσικά δεν πρόκειται για τους ικανότερους αστυνομικούς, αλλά τους δίνεται μια ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα, όταν γίνονται μέλη της μυστικής ομάδας αστυνομικών όπου εδρεύει στη Jump Street και διευθύνεται από τον Captain Dickson.

Για την πρώτη τους μυστική αποστολή θα χρειαστεί να ανταλλάξουν τα όπλα τους με σχολικές τσάντες και να επιστρέψουν στα θρανία για να εξιχνιάσουν μια υπόθεση ναρκωτικών. Πολύ γρήγορα θα ανακαλύψουν ότι τα πράγματα στη σύγχρονη εφηβική πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετικά. Τώρα οι δυο φίλοι πρέπει να ξεχάσουν αυτά που ήξεραν για το σεξ, την μουσική που είναι της μόδας και γενικά τα πάντα. Κυρίως όμως καλούνται να λύσουν τώρα όλα αυτά που τους ταλαιπώρησαν στην εφηβεία τους.

Σκηνοθεσία: Phil Lord, Christopher Miller, σενάριο: Michael Bacall , Jonah Hill, παίζουν: Jonah Hill, Channing Tatum, Brie Larson, Dave Franco, Rob Riggle, Ice Cube. Η ταινία προβάλλεται από την Feelgood Entertainment.