Natalie Portman: «Οι γυναίκες δεν έχουν ίσες ευκαιρίες στο Χόλιγουντ»

natalie-portman
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η ηθοποιός καταγγέλλει το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλων στον κινηματογράφο.

Η ταινία «Μόνο το σεξ δε φτάνει» στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει νέα συζήτηση σχετικά με το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλων στον Χόλιγουντ. Ο Ashton Kutcher και η Natalie Portman συμπρωταγωνίστησαν στην ταινία, με την Portman να αποκαλύπτει ότι πληρώθηκε τρεις φορές λιγότερο από τον Kutcher.

Σε συνέντευξη της στο Marie Claire, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός δήλωσε ότι «δεν ήμουν όσο θυμωμένη θα έπρεπε. Εννοώ ότι πληρωνόμαστε αρκετά, οπότε είναι δύσκολο να παραπονεθείς, αλλά η ανισότητα είναι απίστευτη. Το ήξερα και συναίνεσα». Στην συνέχεια, η Portman εξήγησε ότι στις περισσότερες δουλειές οι γυναίκες πληρώνονται γύρω στο 80% του αντίστοιχου μισθού των ανδρών, αλλά στο Χόλιγουντ το ποσοστό αυτό πέφτει στο 30%. «Δεν πιστεύω ότι οι γυναίκες και οι άνδρες είναι λιγότερο ή περισσότερο ικανοί. Απλά έχουμε ένα σαφές πρόβλημα με τις γυναίκες να μην έχουν ευκαιρίες. Πρέπει να αποτελούμε μέρος της λύσης και όχι να διαιωνίζουμε το πρόβλημα» κατέληξη η Portman.

Ο ίδιος ο Kutcher συνεχάρη τη συνάδελφο του που μίλησε ανοιχτά για το μισθολογικό χάσμα στην βιομηχανία του κινηματογράφου, μέσω του Twitter.