«Game of Thrones»: 7 πράγματα που (ίσως) δεν γνωρίζετε

game-of-thrones-7-pragmata-pou-isos-den-gnorizete-pragmata-pou-isos-den-gnorizete

πηγή: http://en.wikipedia.org

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΜΑΙΟΥ 2012

Η νέα εμμονή, και κυριολεκτώ με το εμμονή, ακούει στο όνομα «Game of Thrones» και όχι άδικα. Ποια είναι όμως τα 7 πράγματα που δεν ξέρετε για την επική σειρά, που μανιωδώς παρακολουθείτε;

Νούμερο 1 και προφανώς αρκετά γνωστό είναι το γεγονός ότι το «Game of Thrones» είναι η μεταφορά στην οθόνη του πρώτου βιβλίου της σειράς «A Song of Ice and Fire», του George R.R. Martin, ο οποίος γεννήθηκε στις 20 Σεπτέμβρη του 1948, στην πόλη Bayonne, στο New Jersey.

Ο συγγραφέας μάλιστα συνήθιζε από πολύ νεαρή ηλικία να γράφει φανταστικές ιστορίες και να τις πουλά στη γειτονιά του έναντι πενιχρής, φυσικά αμοιβής.

Τα χρόνια πέρασαν και ο George R.R. Martin, το 1987 εργάστηκε ως σύμβουλος σεναρίου στην τότε επιτυχημένη σειρά του CBS «Η πεντάμορφη και το τέρας» και ένα χρόνο αργότερα έγινε συμπαραγωγός.

Στο νούμερο 2, και στο…ψητό του θέματος έχουμε την σειρά, που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της βάσης δεδομένων του Imdb έρχεται 4η στη λίστα με τις καλύτερες σειρές, που προβάλλονται αυτή την εποχή στην τηλεόραση. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι πρώτη είναι το «Vampire Diaries», δεύτερη το «Fringe» και τρίτη το «True Blood».

Στο νούμερο 3 των πληροφοριών, σας έχω την ημερομηνία της πρεμιέρας της πρώτης σεζόν, η οποία συνέπεσε με τα γενέθλια του Sean Bean, γνωστού και ως Eddard Stark, και δεν είναι άλλη από την 17η Απριλίου. Ο Bean μάλιστα φέτος έκλεισε τα 53.

Και αν απορείτε τι σας θυμίζει ο Bean, ας πάμε στην πληροφορία νούμερο 4, καθώς ο Eddard Stark είναι ο Boromir από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Και αφού αυτό λογικά δεν σας εντυπωσίασε, μάθετε ότι και ο «πατέρας» του Boromir, παίζει στο «Game of Thrones». Ή σχεδόν...πατέρας του. Με απλά λόγια, ο ηθοποιός Peter Vaughan, που παίζει τον Maester Aemon, έχει υποδυθεί τον Denethor, πατέρα του Boromir, στην εκδοχή που πρόβαλλε το BBC. Τον Denethor, στον «Άρχοντα» του Jackson είχε υποδυθεί ο John Noble.

Στο νούμερο 5 έχουμε, όχι έναν όχι δύο αλλά πέντε ηθοποιούς που παίζουν στο «Game of Thrones» αλλά πριν από αυτό είχαν παίξει όλοι στον «Harry Potter». Ο Bronson Webb, που υποδύεται τον Will, είχε εμφανιστεί ως μαθητής στο Slytherin στην τρίτη ταινία του μικρού μάγου, αλλά εκεί δεν είχε καν όνομα. Η Natalia Tena, γνωστή ως Osha, είχε παίξει την Tonks, o David Brandkey, έγινε Lord Walder Frey από Angus Filch, ο Grand Maester Pycelle, κατά κόσμο Julian Glover, ήταν η φωνή του Aragog και η Michelle Fairley, ή Catelyn Stark, αν προτιμάτε, είχε υπάρξει Mrs. Granger στον «Χάρι Πότερ και οι κλήροι του Θανάτου, μέρος 1ο».

Μία θέση πριν το τέλος, νούμερο 6 για όποιον μετράει, έχουμε τον Jack Gleeson, ο οποίος υποδύεται τον Joffrey Baratheon και ο οποίος δεν είχε καμία προσδοκία να γίνει ηθοποιός. Μάλιστα έχει δηλώσει πρόσφατα στην «Irish Independent» ότι όταν τελειώσει τη συνεργασία αυτή θα ήθελε να συνεχίσει ως ακαδημαϊκός, και μάλιστα στον τομέα της φιλοσοφικής, πράγμα όχι ακατόρθωτο αν σκεφτεί κανείς ότι ήδη έχει ένα master στα Αρχαία Εβραϊκά και τώρα περιμένει να δει αν έγινε δεκτός στο διδακτορικό του.

Έβδομη και τελευταία πληροφορία: το «Game of Thrones» έχει 2.658.067 likes στην επίσημη σελίδα του στο facebook. Γεγονός που πολύ λογικό να έχει αλλάξει από τη στιγμή που γράφτηκε αυτό το άρθρο (λίγες ώρες πριν δηλαδή) μέχρι τη στιγμή που το διαβάζετε.

Και επειδή βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή και δεδομένου ότι θα υπάρξει και...μελλοντικό κείμενο, κάποια στιγμή, με όλα όσα δεν ξέρετε για το «Game of Thrones», μη διστάσετε να μας ενημερώσετε για τις δικές σας inside πληροφορίες της νέας σας εμμονής.

ΣΟΦΗ ΖΙΩΓΟΥ