Sssh...αρχίζει ταινία στην ταράτσα του Bios

sssharxizei-tainia-stin-taratsa-tou-bios

ΤΡΙΤΗ, 08 ΜΑΙΟΥ 2012

Το σύνθημα «NO! Silent Movies» δόθηκε και την Πέμπτη 10 Μαΐου ξεκινούν οι καλοκαιρινές κινηματογραφικές νύχτες στις σεζ-λονγκ της ταράτσας του bios με θέα την Ακρόπολη.

Το Bios και οι ΝΟ! παρουσιάζουν για δεύτερη χρονιά το «Sssh! NO! Silent Movies», μια σειρά από προβολές και μουσική στην ταράτσα του bios κάθε Πέμπτη, ξεκινώντας την Πέμπτη 10 Μαΐου. Αυτό το καλοκαίρι οι προβολές στην ταράτσα κάνουν πρεμιέρα με τέσσερις κορυφαίες sci-fi ταινίες κυρίως από την δεκαετία του ’80.

Πρώτη ταινία είναι το «Τron» (1982) του Steven Lisberger (1982), ενώ η συνέχεια επιφυλάσσει George Loucas, David Cronenberg και Katsuhiro Otomo για κάθε μία από τις …Πέμπτες του Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 17 Μαΐου θα προβληθεί το «Videodrome» (1983) του David Cronenberg, και την αμέσως επόμενη στις 24 του μήνα η ταινία «ΤΗΧ 1138» του 1971, φυσικά του George Lucas. Τον sci-fi Μάιο κλείνει ο Ιάπωνας Katsuhiro Otomo, με ένα από τα πιο γνωστά δημιουργήματα του το «Akira» του 1988.

Οι θεατές που θα βρεθούν στην ταράτσα του bios, θα φορούν ακουστικά επιλέγοντας κάθε φορά αν θέλουν να ακούνε τον ήχο της ταινίας ή το DJ set των NO!, οι οποίοι επιλέγουν τις ταινίες και την μουσική κατά την διάρκεια της ταινίας.

Όσοι θα επιλέξουν να πάνε «ανυποψίαστοι» την Πέμπτη 10 Μαΐου καλό θα είναι να έχουν υπ’ όψιν τους ότι η ταινία του Lisberger διαδραματίζεται όταν ο χάκερ Kevin Flynn ψηφιοποιείται και μεταμορφώνεται σε ροή δεδομένων από το διεφθαρμένο software τέρας γνωστό και ως Μaster Control. Τότε θα βρεθεί χαμένος στον θαυμαστό τρισδιάστατο κόσμο των υπολογιστών, όπου στα υπέροχα πολύχρωμα, γεωμετρικά και έντονα τοπία του κυβερνοχώρου, ο Flynn θα ενώσει τις δυνάμεις του με το Τron για να αντιμετωπίσουν το Master Control που τους κρατάει αιχμάλωτους σε ένα χαοτικό προκλητικό παιχνίδι.

Πληροφορίες: Κάθε Πέμπτη από 10 έως 24 Μαΐου, Πέμπτη στις 9 μ.μ., είσοδος: 2 ευρώ, www.bios.gr , Bios Terrace, Πειραιώς 84.