Scarlett Johansson, Madonna και άλλες γυναίκες της Αμερικής διαδηλώνουν κατά του Trump

womens-march-1 Shannon Stapleton
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Τον σεξισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία κατήγγειλαν οι Scarlett Johansson, Alicia Keys, Janelle Monae και Madonna.

Ανήμερα της ανάληψης των καθηκόντων του Donald Trump ως προέδρου των ΗΠΑ οργανώθηκε μια διαδήλωση από φεμινιστικές οργανώσεις στην Ουάσινγκτον, με στόχο να καταγγείλει τον σεξισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, καθώς και να ευαισθητοποιήσει την απειλή της νέας κυβέρνησης προς τις γυναίκες και τους μετανάστες, μεταξύ άλλων.

Στην διαδήλωση συμμετείχαν πολλά αστέρια της μουσικής και του κινηματογράφου. Στην ομιλία της, η Scarlett Johansson εξέφρασε την ανησυχία της και κάλεσε τον νέο πρόεδρο να σεβαστεί το δικαίωμα των γυναικών στην ισότητα. Η Ashley Judd εμφανίστηκε επί σκηνής με τον σκηνοθέτη Michael Moore και απήγγειλε ένα συγκινητικό ποίημα μιας 19χρονης κοπέλας, ενώ η Alicia Keys ερμήνευσε το «Still I Rise» της Maya Angelou.

Η Janelle Monae μίλησε για την ιστορική σημασία και δύναμη των γυναικών, καταγγέλλοντας την κατάχρηση της εξουσίας και καλώντας την LGBT κοινότητα, τους μετανάστες και όλες τις γυναίκες να επιμείνουν στην μοναδικότητά τους. Η Monae υπογράμμισε ότι «γεννήσαμε αυτό το έθνος και μπορούμε να ξεγεννήσουμε ένα έθνος εφόσον το επιλέξουμε. Αντίστοιχα πύρινος ήταν και ο λόγος της Madonna, η οποία σχολίασε πως χρειάστηκε μια «τρομακτική στιγμή σκότους» για να ξυπνήσει ο κόσμος. Η America Ferrera, μια από τις διοργανώτριες της διαδήλωσης, υπενθύμισε ότι «ο πρόεδρος δεν είναι η Αμερική, εμείς ήμαστε η Αμερική και είμαστε εδώ για να μείνουμε».

💪#womensmarchonwashington

A photo posted by Melissa Benoist (@melissabenoist) on

Πολλές άλλες διασημότητες παρευρέθηκαν στην διαδήλωση, όπως η Lena Dunham, η Connie Britton, η Padma Lakshmi και η πρωταγωνίστρια του «Supergirl», Melissa Benoist, η οποία εμφανίστηκε με ένα εμπνευσμένο σύνθημα. Μετά το τέλος της διαδήλωσης ακολούθησε συναυλία με συμμετοχή των The National, Sleater-Kinney, Ted Leo, Samantha Ronson, Tig Notaro και Janeane Garofalo.