Φυλάκιση για τον χάκερ που έκλεψε γυμνές φωτογραφίες και βίντεο διασημοτήτων

Jennifer-lawrence
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, υπέφερε από κατάθλιψη όταν διέπραξε το έγκλημα.

Ο 29χρονος Edward Majerczyk θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 9 μηνών επειδή έκλεψε μέσω χάκινγκ γυμνές φωτογραφίες και βίντεο διασημοτήτων, ενώ θα πρέπει να πληρώσει 5.700 δολάρια σε ένα από τα θύματα του ως αποζημίωση. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Majerczyk δεν είχε ρόλο στην διοχέτευση του επίμαχου υλικού στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρου του Majerczyk, ο πελάτης του υπέφερε από κατάθλιψη όταν διέπραξε το έγκλημα και έχει εκφράσει επανειλημμένως μεταμέλεια για το χάκινγκ. Ο δικηγόρος συμπλήρωσε ότι ο Majerczyk στράφηκε σε πορνογραφικές ιστοσελίδες και chat rooms για να γεμίσει μερικά από τα κενά στη ζωή του και την απογοήτευση που ένιωθε. Σε μια άλλη δίκη, ο 36χρονος Ryan Collins καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση για τον ρόλο του στην δημοσιοποίηση των φωτογραφιών στο διαδίκτυο.

Sun-Times Media / Santiago Covarrubias

Ο Edward Majerczyk ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι έπασχε από κατάθλιψη όταν έκλεψε τις γυμνές φωτογραφίες και βίντεο των διασημοτήτων το 2014.

Οι προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο των διασημοτήτων, όπως η Jennifer Lawrence, η Kirsten Dunst και η Kate Upton, κλάπηκαν μέσω χάκινγκ από τους online λογαριασμούς τους και διοχετεύτηκαν στο διαδίκτυο το 2014. Εκπρόσωπος της Lawrence τότε είχε κάνει λόγο για παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής», ενώ η ίδια η ηθοποιός δήλωσε στο Vanity Fair ότι «δεν είναι σκάνδαλο, είναι σεξουαλικό έγκλημα, είναι αηδιαστικό».