Συνελήφθη ο Shia LaBeouf κατά τη διάρκεια καλλιτεχνικής διαμαρτυρίας

shia-labeouf
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ο εκκεντρικός ηθοποιός ήρθε στα χέρια με κάποιον που δήλωσε ότι «ο Χίτλερ δεν έκανε τίποτα κακό».

Οι αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης συνέλαβαν τον Shia LaBeouf, κατά τη διάρκεια της μόνιμης «καλλιτεχνικής διαμαρτυρίας» του ηθοποιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος ηθοποιός συνελήφθη μετά από διένεξη με έναν άνδρα διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων. Οι λεπτομέρειες της σύλληψης για την ώρα παραμένουν ασαφείς. Ένα βίντεο διάρκειας 13 δευτερολέπτων που ανέβηκε στο Twitter με το hashtag #HeWillNotDivideUs, ο ηθοποιός φαίνεται να σπρώχνει έναν άνδρα ο οποίος δηλώνει στην κάμερα ότι «ο Χίτλερ δεν έκανε τίποτα κακό».

Ο άγνωστος άνδρας στην συνέχεια του βίντεο αναρωτιέται γιατί του επιτέθηκε ο LaBeouf. Σύμφωνα με άλλες αναρτήσεις στο ίδιο προφίλ του Twitter, «ένας Ναζί» επιτέθηκε στον ηθοποιό και κατάφερε να ξεφύγει, ενώ ο LaBeouf συνελήφθη. Άλλοι διαδηλωτές κατά του Trump αργότερα σχολίασαν ότι ο ηθοποιός προσπάθησε να τους «προστατέψει από τους Ναζί» που μαζεύτηκαν. Δημοσίευμα του TMZ ισχυρίζεται ότι ο ηθοποιός γρατζούνισε τον άνδρα και του άρπαξε το κασκόλ.

Για την καλλιτεχνική του διαμαρτυρία «He Will Not Divide Us» – η οποία θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια ή μέχρι να τελειώσει η θητεία του Donald Trump – ο εκκεντρικός ηθοποιός συνεργάστηκε με την Nastja Säde Rönkkö και τον Luke Turner. Στη διαμαρτυρία του, ο LaBeouf καλεί περαστικούς να σταθούν μπροστά στην κάμερα, επαναλαμβάνοντας τη φράση «he will not divide us», δηλαδή «δεν θα μας χωρίσει». Τα βίντεο αυτά δημοσιεύονται ζωντανά για streaming μέσω του Twitter.