Το Νοέμβριο η νέα ταινία του Χρ. Παπακαλιάτη
Ένα παραμύθι για τον έρωτα ετοιμάζει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στη νέα του ταινία «Αν…» η οποία αναμένεται να βγει στις αίθουσες από τη Village στις 29 Νοεμβρίου.
Με τις πρώτες πληροφορίες να έχουν ήδη «κατακλύσει» τα δημοσιογραφικά γραφεία, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στη νέα του ταινία επιστρέφει δυναμικά στο είδος του σινεμά που ξέρει να δημιουργεί με ξεχωριστές ωστόσο και διαχρονικές …κινηματογραφικές αξίες.
«Αν σε γνώριζα όλα θα ήταν αλλιώς. Αν με άντεχα θα ήταν καλύτερα…».Το «Αν…» είναι μία ερωτική ιστορία για όλες τις ηλικίες και σε όλες τις εποχές. Ένα παραμύθι όπου ότι πιο απλό τελικά είναι και πιο δύσκολο.
Με φόντο την Αθήνα του σήμερα και με κεντρικά θέματα τον «έρωτα» και τη «μοναξιά» που παραμένουν στην εποχή μας δύο από τα σημαντικότερα κεφάλαια στη ζωή κάθε ανθρώπου, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης δημιουργεί μία νοσταλγική ταινία αγάπης.
Ένα παραμύθι για τις σχέσεις, με κεντρικούς ήρωες δύο νέους ανθρώπους της σημερινής εποχής, τον Δημήτρη και τη Χριστίνα, και με αφηγητές σε αυτό το παραμύθι δύο από τους πιο αγαπημένους ήρωες μίας παλαιότερης εποχής.
Τον Αντωνάκη και την Ελενίτσα Κοκοβίκου. Ο Αντωνάκης και η Ελενίτσα, οι ήρωες της ταινίας «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» του Γιώργου Τζαβέλλα, είναι 45 χρόνια μετά ακόμα μαζί, ακόμα ερωτευμένοι και πιο επίκαιροι από ποτέ. Γίνονται για χάρη της ιστορίας μας οι δύο κεντρικοί αφηγητές και λειτουργούν σαν γέφυρα ανάμεσα στη γενιά του τότε και του σήμερα.
Η μία γενιά δίνει την σκυτάλη στην επόμενη, σε μία εποχή που όλα μοιάζουν βιαίως να επιστρέφουν στο τότε. Μία ερωτική ιστορία με εμπόδια και ανατροπές που προκαλούνται όχι από τρίτους αλλά από την ίδια τη ζωή.
Ένας δυνατός έρωτας που παλεύουν ο καθένας με τον τρόπο του να τον κρατήσουν σε μία εποχή που όλα γύρω τους αλλάζουν. Θα επιβιώσει; Μία σημερινή ερωτική ιστορία, σε μία από τις πιο ερωτικές, διαχρονικές και όμορφες περιοχές της Αθήνας. Την Πλάκα.
Ωστόσο δεν πρόκειται για ένα remake της θρυλικής ταινίας του Τζαβέλλα αλλά για μία πρωτότυπη ιδέα σε σενάριο και σκηνοθεσία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Ο ίδιος έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Δημήτρη δίπλα στην συμπρωταγωνίστρια του Μαρίνα Καλογήρου, η οποία υποδύεται τη Χριστίνα.
Στην ταινία συμμετέχουν μεγάλα ονόματα του εγχώριου θεάτρου και κινηματογράφου όπως: Μάρω Κοντού (Ελενίτσα), Γιώργος Κωνσταντίνου (Αντωνάκης), Θέμις Μπαζάκα (Μητέρα Δημήτρη), Μαρία Σολωμού (Μαρία), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Βασίλης), Φάνης Μουρατίδης (Γιώργος), Τάκης Σπυριδάκης (Μπάρμαν), Τάσος Ιορδανίδης (Γιάννης).







