Δεν θα σκηνοθετήσει τελικά τον νέο Batman o Ben Affleck

mpen-aflek-fotografia-new-new
ΤΡΙΤΗ, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

O σκηνοθέτης/ηθοποιός είχε προϊδεάσει για το ενδεχόμενο σε πρόσφατες συνεντεύξεις του.

Σε αναζήτηση νέου σκηνοθέτη βρίσκονται οι παραγωγοί της νέας ταινίας Batman, αφού ο Ben Affleck αποφάσισε τελικά να εστιάσει στον ρόλο του μπροστά από την κάμερα ως ο «Σκοτεινός Ιππότης». Η εξέλιξη δεν εξέπληξε, αφού σε πρόσφατες συνεντεύξεις του ο Affleck είχε προϊδεάσει για αυτό το ενδεχόμενο εκφράζοντας την αγανάκτησή του που κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την τελευταία του ταινία «Ο νόμος της νύχτας», όσο για τον Batman.

Σε ανακοίνωση του, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και ηθοποιός εξήγησε ότι ο ρόλος ενός αξιαγάπητου χαρακτήρα όπως του Batman απαιτεί τεράστια συγκέντρωση και πάθος, για την καλύτερη δυνατή ερμηνεία. Ως εκ τούτου, θεωρεί ότι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στον ρόλο του μπροστά και πίσω από την κάμερα και συμφώνησε με τους παραγωγούς να αναζητηθεί άλλος σκηνοθέτης. Ο Affleck ολοκλήρωσε δηλώνοντας την προσήλωσή του στην ταινία και ότι ανυπομονεί να την δουν οι φαν του Batman.

Τελευταία ταινία του Batman, πριν την αναβίωση του χαρακτήρα από τον Τim Burton το 1989, ήταν η πιο «παιδική» και campy εκδοχή του 1966 με τον Adam West και τον Burt Ward ως το «δυναμικό δίδυμο».

Ο Affleck είναι ο τέταρτος ηθοποιός που ενσαρκώνει τον «Σκοτεινό Ιππότη», μετά την αναβίωση του ήρωα των κόμικ DC από τον Tim Burton, όπου είχε πρωταγωνιστήσει ο Michael Keaton. Στη συνέχεια, τον ρόλο του Batman ανέλαβαν ο Val Kilmer και George Clooney και αργότερα o Christian Bale σε μια τριλογία του Christopher Nolan. Ο Affleck που έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως Batman πέρσι το καλοκαίρι ενάντια στον Superman και την Ομάδα Αυτοκτονίας, θα επιστρέψει με το «Justice League» το καλοκαίρι του 2017 (καθώς και με ένα sequel το 2019), αλλά και με μια solo ταινία το 2018.