«Ο Διάβολος Φοράει Prada» για πρώτη φορά στο Broadway από τον Elton John

elton-john
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ο Βρετανός σταρ θα υπογράψει τη μουσική του μιούζικαλ και δηλώνει «λάτρης του βιβλίου, της ταινίας και της μόδας».

Έντεκα χρόνια έχουν περάσει από την πρεμιέρα της δεύτερης μεγαλύτερης εισπρακτικής επιτυχίας στην καριέρα της Meryl Streep –η πρώτη είναι το «Mamma Mia! Η Ταινία»-, η οποία απέφερε συνολικά 326,5 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Ο λόγος για το «Ο Διάβολος Φοράει Prada», στο οποίο συμπρωταγωνίστησε με τη νεαρή τότε Anne Hathaway και αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της Lauren Weisberger, που εκδόθηκε το 2003.

«Είμαι λάτρης του βιβλίου και της ταινίας, αλλά και μεγάλος λάτρης της μόδας… Είναι πολύ συναρπαστικό που καλούμαι να ξανα-φανταστώ το “Ο Διάολος Φοράει Prada” σε μορφή μιούζικαλ. Ανυπομονώ να δουλέψω μουσικά πάνω σε αυτό το μεγάλο κομμάτι της ποπ κουλτούρας», δήλωσε ο Elton John επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν ότι το best seller βιβλίο θα μεταφερθεί για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή και δη σε εκείνη του Broadway και μάλιστα υπό τη μορφή μιούζικαλ.

Τη μουσική και τη διασκευή του έργου θα αναλάβει να γράψει ο Βρετανός σταρ –έχει υπογράψει με επιτυχία τη μουσική σύνθεση στο «The Lion King», την «Αΐντα» αλλά και τη θεατρική μεταφορά του κινηματογραφικού «Billy Elliot»- μαζί με τον Paul Rudnick, ενώ την παραγωγή του ο βραβευμένος Kevin McCollum, σε συνεργασία με την Fox Stage Productions και την Rocket Entertainment. .

Θυμίζουμε την υπόθεση του «Ο Διάβολος Φοράει Prada»: Η Andy είναι μια προσφάτως απόφοιτη κολεγίου. Όνειρό της είναι να γίνει δημοσιογράφος. Πιάνει, λοιπόν, δουλειά σε ένα από τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας, αλλά αντί να ξεδιπλώσει το ταλέντο της στο γράψιμο, ξεδιπλώνει εκείνο του «κοριτσιού για όλες τις δουλειές». Προσλαμβάνεται ως η βοηθός της διευθύντριας του περιοδικού, Miranda Priestly , η οποία της κάνει τη ζωή δύσκολη.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ