Ήρωες στην οθόνη, ήρωες και στη ζωή

iroes-stin-othoni-iroes-kai-sti-zoi

ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΜΑΙΟΥ 2012

Αν νομίζετε ότι οι ηθοποιοί που Χόλιγουντ σώζουν την ανθρωπότητα μόνο στα κινηματογραφικά σενάρια απατάσθε οικτρά. Και αυτό γιατί τον τελευταίο καιρό έχουν μαζευτεί αρκετοί από τους λαμπερούς αστέρες, που έχουν βρεθεί στο ρόλο του σωτήρα στην πραγματική ζωή.

Ο Tom Cruise για παράδειγμα μπορεί να είναι υπερκατάσκοπος στα σενάρια του «Mission Impossible» αλλά όσα έμαθε μάλλον του φάνηκαν χρήσιμα όχι σε μία αλλά σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις. Σύμφωνα με το AOL, το 1996, ήταν μάρτυρας ενός τροχαίου δυστυχήματος, όπου ένα αυτοκίνητο χτύπησε μία γυναίκα. Αφού κάλεσε ασθενοφόρο λοιπόν, συνόδευσε τη γυναίκα στο νοσοκομείο και όταν σιγουρεύτηκε ότι δεν είχε σοβαρούς τραυματισμούς, πλήρωσε και τα έξοδα.

Την ίδια χρονιά και ενώ ήταν κρουαζιέρα στη Μεσόγειο με το γιότ του και με την τότε σύζυγό του Nicole Kidman, έγινε η «σωσίβια λέμβος» για πέντε άτομα των οποίων το κότερο είχε πάρει φωτιά. Και μιας και αναφέραμε το «Mission impossible» να θυμίσουμε ότι στην επίσημη πρεμιέρα της πρώτης ταινίας στο Λονδίνο, ο σωτήρας Tom κατάφερε να σώσει δύο νεαρούς από τα χέρια των αδίστακτων φαν, όταν ο όχλος σχεδόν τους ποδοπάτησε. Μπράβο Tom.

Τον περασμένο Ιανουάριο, και συγκεκριμένα το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, υπήρχαν αρκετοί που ισχυρίστηκαν ότι η Sofia Vergara έσωσε μία γυναίκα σε ένα club στο Λας Βέγκας. Η ίδια διευκρίνισε ότι δεν ήταν ακριβώς σωτηρία, καθώς η γυναίκα ήταν μεθυσμένη και απλά λιποθύμησε μπροστά της. Το μόνο που έκανε ήταν να ειδοποιήσει ένα ασθενοφόρο και να περιμένει μαζί με τη γυναίκα ώσπου να έρθουν οι ειδικοί. Ok, όχι ακριβώς σωτήρας αλλά πολύ κοντά, τουλάχιστον για την μεθυσμένη κοπέλα.

Ο Harrison Ford, απ’ την άλλη έγινε πραγματικός Indiana Jones, όταν έσωσε έναν 13χονο πεζοπόρο που χάθηκε. Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος είναι και κάτοχος διπλώματος πιλότου ελικοπτέρου, συμμετείχε εθελοντικά στη διάσωση του μικρού προσκόπου, όταν το παιδί χάθηκε στο Εθνικό Πάρκο του Yellowstone, κοντά στο οποίο ο Ford έχει ένα ράντσο. Το παιδί βρέθηκε φυσικά και τέλος καλό όλα καλά.

Γνωστή για την αυτοθυσία της έγινε και η Kate Winslet, όταν τον Αύγουστο του 2011, βοήθησε την 90χρονη μητέρα του Richard Branson, να βγει από το φλεγόμενο σπίτι του. Η Winslet η οποία περνούσε ανέμελη τις διακοπές της στο σπίτι του γνωστού δισεκατομμυριούχου στο ιδιωτικό του νησί, έβγαλε την ηλικιωμένη από το σπίτι, όταν αυτό τυλίχτηκε στις φλόγες. Ο Branson, μιλώντας στο CBS News, για το συμβάν, εξύμνησε την αυτοθυσία της γνωστής ηθοποιού.

Σε ένα πιο πρόσφατο συμβάν, ο γόης και ανερχόμενος Ryan Gosling, λέγεται πως έσωσε τη βρετανίδα συγγραφέα Laura Pennie, όταν παραλίγο να τη χτυπήσει αυτοκίνητο στην πόλη της Νέας Υόρκης. Η ίδια η συγγραφέας μετά το γεγονός έγραψε στο twitter της ότι «Κυριολεκτικά μόλις με έσωσε ο Ryan Gosling από ένα αυτοκίνητο. Συνέβη στ’ αλήθεια. Διέσχιζα την 6η Λεωφόρο και αντί να κοιτάξω από τα αριστερά, συνηθισμένη από το Λονδίνο έλεγξα μόνο τη δεξιά πλευρά του δρόμου. Και τότε ο Ryan Gosling με άρπαξε και με τράβηξε πριν με χτυπήσει το ταξί που πλησίαζε». Ο ηθοποιός πάντως είναι συνηθισμένος στο ρόλο του σωτήρα καθώς και τον Αύγουστο του 2011 είχε επέμβει και σταμάτησε στο δρόμο έναν καυγά.

Σε κάτι πιο πρόσφατο τώρα, μόλις το περασμένο Σάββατο η 29χρονη Mila Kunis βοήθησε να σωθεί ένας εργάτης στο σπίτι της. Σύμφωνα με το TMZ, o εργάτης έπαθε επιληπτική κρίση. Τότε η ηθοποιός τον άρπαξε, και αφού είπε σε έναν φίλο της να τηλεφωνήσει για να έρθει ασθενοφόρο, γύρισε τον άντρα στα πλάγια προκειμένου να μην καταπιεί τη γλώσσα του. Ο εργάτης αναμένεται σύντομα να αναρρώσει πλήρως. Αυτή ναι, είναι ηρωίδα.

Βέβαια ένα γεγονός, που αποτέλεσε και την αφορμή του άρθρου ήταν η πρόσφατη διάσωση ενός άντρα από τον Dustin Hoffman. Ο άντρας έκανε τζόκινγκ όταν έπαθε έμφραγμα αλλά για καλή του τύχη δίπλα ήταν ο γνωστός, και βραβευμένος με Όσκαρ, ηθοποιός, ο οποίος αφού κάλεσε ασθενοφόρο τον βοήθησε μέχρι να έρθει βοήθεια. Ο άντρας αργότερα δήλωσε ότι δεν θυμόταν τι έγινε αλλά όταν του είπαν ποιος τον έσωσε δεν το πίστευε.

Ο Patrick Dempsey, προφανώς δεν έχει τίποτα πλέον να ζηλέψει από τον τηλεοπτικό χαρακτήρα του Dr. McDreamy, που υποδύεται στην γνωστή σειρά «Grey’s Anatomy». Και αν εκεί είναι διάσημος νευροχειρούργος, στην πραγματική ζωή ο ηθοποιός, στις 27 Απριλίου του 2012 έσωσε έναν έφηβο οδηγό όταν καρφώθηκε με το αυτοκίνητό του στην μπροστινή αυλή του σπιτιού του Dempsey στο Malibu. Ο γνωστός ηθοποιός ως άλλος Dr.McDreamy απεγκλώβισε τον πιτσιρικά, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε ευτυχώς δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Στην κορυφαία θέση στο βάθρο των ηρώων-ηθοποιών βρίσκεται η Gwyneth Paltrow η οποία έσωσε μία 24χρονη από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Η υπόθεση βέβαια δεν αφορά σε σωτηρία με την πραγματική έννοια του να τη βγάλει από έναν από τους δίδυμους πύργους αλλά σύμφωνα με το γράμμα που έστειλε η ίδια η νεαρή κοπέλα στην ηθοποιό, δέκα χρόνια μετά το συμβάν, αν δεν ήταν η Paltrow η ζωή της θα είχε πάρει διαφορετική τροπή. «Πήγαινα σπίτι με το αυτοκίνητο και μία κοπέλα πεζή περπάταγε αμέριμνη χωρίς να κοιτάει το δρόμο. Ξαφνικά σταματήσαμε και οι δύο και πάνω στη συνεννόηση για το ποια θα περάσει, η συζήτηση κράτησε αρκετά λεπτά. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η κοπέλα να χάσει το τρένο με το οποίο πήγαινε στη δουλειά της. Δούλευε στον 77ο όροφο του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου» ανέφερε η Paltrow.

Σωτήρες από τύχη, ή καλύτερα ατυχία η αλήθεια είναι ότι κάτι μαθαίνουν και από τα σενάρια οι ηθοποιοί που μπορεί να φανεί χρήσιμο όχι μόνο για την ψυχαγωγία του κοινού αλλά και για την...υγεία του.

ΣΟΦΗ ΖΙΩΓΟΥ