Βγαίνει από τη σύνταξη ο Jack Nicholson για τον «Toni Erdmann»

Jack-nicholson Fred Prouser
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Θα είναι ο πρώτος ρόλος για τον πολυβραβευμένο ηθοποιό από το 2010.

Ο Jack Nicholson θα βγει από τη σύνταξη για να πρωταγωνιστήσει στο αμερικάνικο ριμέικ της γερμανικής κωμωδίας «Toni Edmann», η οποία έχει προταθεί για βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Πλάι του αναμένεται να πρωταγωνιστήσει η Kristen Wiig. Όπως αναφέρει το Variety σε δημοσίευμα, ο βετεράνος ηθοποιός αναμένεται να παίξει τον ηλικιωμένο δάσκαλο μουσικής που προσπαθεί να προσεγγίσει την κόρη του μέσω του alter ego του. Αυτός θα είναι ο πρώτος του ρόλος μετά την ρομαντική κωμωδία «Ποιον από τους δυο» του James L. Brooks το 2010. Αργότερα, το 2013, ο Nicholson ανακοίνωσε ότι «βγαίνει στη σύνταξη», αφού δυσκολεύεται πια να θυμάται τους ρόλους του.

Η είδηση σηματοδοτεί και μια αλλαγή στάσης της σκηνοθέτιδας της γερμανικής ταινίας, Maren Ade, η οποία σε πρόσφατη συνέντευξη στον Observer είχε δηλώσει ότι δεν την ενδιαφέρει ένα ριμέικ για το αμερικανικό κοινό. «Φοβάμαι ότι [το Χόλυγουντ] βρίσκεται πάρα, πάρα πολύ μακριά από τον τρόπο που εργάζομαι. Είμαι σε τέτοια προνομιούχα θέση στην Ευρώπη και είμαι τυχερή που είμαι παραγωγός του εαυτού μου», σχολίασε η Ade, για να αναρωτηθεί «έχω τόσες ελευθερίες που νομίζω θα ήταν ιδιαίτερα πολύπλοκο να τις αφήσω – και για ποιο λόγο;». Αστειεύτηκε μάλιστα ότι ένα ριμέικ για το Χόλυγουντ θα αναγκαζόταν να κόψει μια ώρα από την ταινία, η οποία έχει διάρκεια 162 λεπτά.

 Η Ade θα είναι εκτελεστικός παραγωγός στο ριμέικ, ενώ ο σκηνοθέτης του «Μεγάλου σορταρίσματος», Adam McKay, θα εκτελέσει χρέη παραγωγού. Η Paramount, η οποία αγόρασε τα δικαιώματα του ριμέικ τον Μάιο, βρίσκεται σε αναζήτηση σκηνοθέτη και σεναριογράφου.