Η Sofia Coppola μιλά για το ριμέικ του «Προδότη»

sofia-coppola Francois Mori
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η ταινία με την Nicole Kidman, την Kristen Dunst και τον Colin Farrell θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.

Η βραβευμένη με Όσκαρ Sofia Coppola μίλησε στο Entertainment Weekly για τη νέα της ταινία, «The Beguiled», η οποία είναι ριμέικ της ταινίας «Ο Προδότης» με τον Clint Eastwood. «Δεν έχω κάνει ποτέ μια ταινία συγκεκριμένου είδους. Ήταν διασκεδαστικό να βρω τρόπο να προσεγγίσω αυτή τη ταινία διατηρώντας το προσωπικό μου στυλ και να έχω αυτόν τον όμορφο, ονειρικό κόσμο που μου αρέσει -αλλά με πλοκή», σχολίασε η Coppola.

Focus Features / Ben Rothstein

Αναφορικά με την ουσία της ιστορίας, η σκηνοθέτης την εντοπίζει «στις δυναμικές μιας ομάδας γυναικών που είναι εγκλωβισμένες μαζί σε ένα σπίτι, αλλά και στις μετατοπίσεις της δύναμης ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες». Όπως εξηγεί στη συνέχεια, θεωρεί ότι η ιστορία της ταινίας έχει «έναν πολύ καθολικό χαρακτήρα, αλλά βρίσκεται σε αυτό το εξωτικό σκηνικό του αρχοντικού Νότου».

Entertainment Weekly / Ben Rothstein

Το ριμέικ της Coppola διαθέτει μια ξεκάθαρη southern gothic αισθητική και ατμόσφαιρα, που στόχο έχει να κάνει το θεατή να νιώσει «εκείνες τις μεγάλες, ζεστές μέρες που δεν συμβαίνουν πολλά». Μιλώντας για την αισθητική της ταινίας, εξήγησε ότι της άρεσε «που τα κουστούμια είχαν πλυθεί ένα εκατομμύριο φορές και αφέθηκαν στον ήλιο. Έδινε μια τόσο γυναικεία αίσθηση, σχεδόν σαν να ήταν φαντάσματα που ξέμειναν». Αν και η φθαρμένη κομψότητα του Νότου είναι κάτι διαφορετικό για την Coppola, ομολόγησε ότι την βρήκε ευχάριστη. «Βρήκα πραγματικά διασκεδαστικά τα κορίτσια απλά με λευκές νυχτικιές και κηροπήγια, οπότε σκέφτηκα ότι πρέπει να το κάνουμε», κατέληξε γελώντας.